Met een tattoo weer een mooie, complete borst na een borstamputatie

Ongeveer 2000 vrouwen met borstkanker reizen jaarlijks af naar het Amerikaanse Finksburg (Maryland) voor een driedimensionale tepeltatoeage. Zelfs vanuit Dubai komen patiënten naar Little Vinnie’s Tattoos om hun gereconstrueerde borsten compleet te maken met een ‘tepel’ van Vinnie.Er zouden toch veel en veel meer van dit soort kunstenaars moeten komen? Dat moet als je het mij vraagt namelijk voor iedere vrouw die borstkanker heeft gehad van extreem hoge kwaliteit beschikbaar moeten zijn!

Steeds meer vrouwen die nog gezond zijn maar een verhoogd risico lopen op de ziekte of borstkankerpatiënten kiezen voor een borstamputatie. Een deel van hen gaat achteraf naar de plastisch chirurg gaat voor een reconstructie. Maar het blijkt voor plastisch chirurgen lastig om een mooie tepel te creëren. Daarom gaan de dames voor een tatoeage naar Vinnie. De tatoeëerder dacht in 2010 nog om te stoppen met zijn bijzondere kunsten omdat hij weinig tijd had voor andere, meer creatieve tattoo’s. Toen hij op het punt stond om dit aan iedereen te vertellen, belde zijn zus met de boodschap dat ze borstkanker had. Hij zag dit als een teken en is tot op de dag van vandaag drukker dan ooit met het zetten van tepeltatoeages. Little Vinnie’s Tattoos heeft een wachtlijst van vier tot zes maanden.

Bron: HLN

Lees ook:Borstkanker op latere leeftijd
Lees ook:Afwijking in borstkankergen leidt vaker tot kanker
Lees ook:Meer onderzoek naar mannen met borstkanker
Lees ook:Dagelijkse update preventieve borstamputatie op vrouw.blog.nl
Lees ook:Borstkanker-onderzoek zorgt voor angst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>