Vrouwen schamen zich voor te dikke buik

Tja….. een beetje de waarheid is het wel wat ik net lees: de Nederlandse vrouw schaamt zich voor haar naakte lichaam. Dit blijkt uit het Blootonderzoek 2014 in opdracht van het tijdschrift gezondNU. Als ze naakt voor de spiegel staat, voelt ze zich te dik, wit en ontevreden. 47 procent schaamt zich voor haar buik.

Vier op de tien vrouwen voelt zich te dik als ze naakt is en zestien procent voelt zich minderwaardig in vergelijking met anderen. Bijna de helft van alle vrouwen (47 procent)  schaamt zich voor haar buik, 31 procent voor haar vetrolletjes, 19 procent voor haar benen en 12 procent voor haar heupen. Maar twee op de tien vrouwen zegt zich nergens voor te schamen. En slechts elf procent van de vrouwen voelt zich zelfverzekerd over haar naakte lichaam.

Ook in 2011 deed gezondNU dit onderzoek. Wie de twee onderzoeken naast elkaar legt, ziet dat ons naakte zelfbeeld slechter wordt. Drie jaar geleden zei 10 procent van de vrouwen zich minderwaardig te voelen ten opzichte van andere vrouwen als zij naakt was of in badkleding liep, nu is dat 16 procent. Toen voelde 35 procent van de vrouwen zich te dik, nu: 40 procent. Ook de groep die zich wél lekker in haar naakte vel voelt, wordt kleiner. Toen was dat een kwart, nu maar 13 procent.

Bij mannen en oudere vrouwen hoopt vet zich met name op rond de buik en borsten. Van nature zit op deze plekken dus het meeste vet.Voeding die je misschien kan helpen buikvet van de onderbuik en buik te verbranden, waardoor je wat lekkerder in je vel gaat zitten……

•    Bosbessen. Uit een studie van The University of Michigan blijkt dat een dieet waarin geregeld bosbessen worden gegeten uiteindelijk zorgt voor een significante afname van buikvet. Een andere universiteit, de Tufts University, heeft zelfs     vastgesteld dat een regelmatige inname van catechines (die je met name vindt in bosbessen) het verlies van buikvet met 77% vergroot t.o.v. een dieet met weinig tot geen catechines. (Andere bronnen van catechines: groene / witte thee en cacao)

•    Walnoten. Voedingsstoffen in walnoten, zoals omega-3, helpen stresshormonen, zoals cortisol, onder controle houden. Wanneer de hoeveelheid cortisol in je bloed verhoogd is, wordt meer vet rond en op je buik afgezet.

•    Magere yoghurt. Yoghurt bevat het aminozuur arginine. Van dit aminozuur is aangetoond dat het bijdraagt aan de verbranding van vet en vorming van spierweefsel.

•    Citrusvruchten. Citrusvruchten zijn rijk aan vitamine C. Vitamine C draagt bij aan de verlaging van stresshormonen zoals cortisol, en dus aan de verlaging van vetophoping rond je buik.

Lees ook:Bosbessen helpen afvallen
Lees ook:Dikke vrouw in strak truitje geen gezicht
Lees ook:Geen naakte mensen in Lingo: dat kan Nederland niet aan
Lees ook:Neem een balansdag en doe het “battle de buik”-spel
Lees ook:Het buikje is een gehaat lichaamsdeel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>