Rotterdam pakt eenzaamheid bij ouderen aan

Schermafbeelding 2014-12-22 om 20.14.12Wat een goed initiatief! De gemeente Rotterdam gaat met jaarlijkse huisbezoeken aan mensen vanaf 75 jaar een poging doen de eenzaamheid bestrijden. Een digitaal signaleringssysteem moet ook nog eens voorkomen dat mensen met wie het slecht gaat onopgemerkt blijven. Ik vind het bemoedigend dat er iets gebeurt! In Rotterdam worden jaarlijks gemiddeld achttien mensen gevonden die minimaal twee weken dood in huis hebben gelegen. Afschuwelijk. Hoe eenzaam is dat….

De gemeente start volgend jaar in zes wijken met de huisbezoeken. Na 2016 krijgen 75-plussers in 21 wijken bezoek van een professional of een getrainde vrijwilliger. Die brengen de behoefte aan zorg in kaart. Tegelijkertijd wil de gemeente 50.000 Rotterdammers benaderen voor vrijwilligerswerk. Het gaat om een groep die in een eerder onderzoek heeft aangegeven dat te willen doen. Alle mensen die 65 jaar worden, krijgen van de gemeente een informatiepakket met de oproep om vrijwilliger te worden. De gemeente zou graag zien dat 65-plussers actief blijven en hun talent en kennis voor de stad inzetten. Via een digitaal signaleringssysteem moet sneller duidelijk worden dat het niet goed gaat met oudere mensen.

Lees ook:Digitale overheid maakt ouderen afhankelijk
Lees ook:Amsterdamse 65-plusser met minumum mag gratis reizen!
Lees ook:55-plussers in toenemende mate slachtoffer van overval
Lees ook:Babyboomers zien “seniorendorp” niet zitten
Lees ook:Ouderen moeten hulp inschakelen om overheidszaken te regelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>