De pakkende oproep van Wubbo Ockels op zijn sterfbed

Hebben jullie in december de TV Show van Ivo Niehe gezien?  Daarin werd de allerlaatste noodkreet van de stervende Wubbo Ockels uitgezonden. De emotionele astronaut, die op 18 mei dit jaar overleed aan een agressieve vorm van nierkanker, deed één dag voor zijn dood een laatste oproep aan de mensheid. Vanuit zijn ziekenhuisbed waarschuwt Wubbo Ockels met zijn laatste krachten de mensheid voor de ondergang van de aarde.

Het is een aangrijpende oproep om er alles aan te doen om onze planeet van de ondergang te redden.

Voor ons allemaal!

“Wat we nu hebben, gaat eraan”, zo steekt Ockels van wal. “Jullie zijn je niet bewust van het gevaar waarin jullie verkeren”.

”Maar stel dat ik jullie allemaal kan veranderen. In de ruimte zie je dat je alleen bent. Je bent de enige planeet. Er is geen reserveplaneet. Dus moet je voor deze enige planeet zorgen”.

”

Onze aarde heeft kanker. Ik heb ook kanker. En de meeste mensen met kanker sterven. Maar er zijn genoeg mensen om de mensheid eeuwig op aarde te laten overleven. We moeten zuinig zijn op onze planeet”.

”Als jullie net zo denken en dezelfde instelling hebben als een astronaut, dan gaan jullie van de aarde houden zoals anderen niet kunnen. En als je echt van iets houdt, dan wil je het niet verliezen.

Mijn vrouw wil mij niet kwijt. Ze wil alles doen om mij te laten leven. Dat is de liefde en de houding die de mensheid tegenover de aarde moet hebben”.

Imponerend. Niet alleen door de tekst, maar zeker ook door het onuitputbare idealisme van Wubbo Ockels. Tot aan het laatst aan toe.

Laten we er in het nieuwe jaar bij stilstaan…..

Lees ook:Wubbo Ockels heeft een agressieve vorm van nierkanker
Lees ook:Wubbo Ockels overleden
Lees ook:Ruimteveerpionier Henry Hartsfield (80) overleden
Lees ook:Bekend Nederland brengt muzikale ode aan onze natuur in zet de aarde op 1
Lees ook:Vrijdag massaal klaarkomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>