Pyjama’s worden te weinig gewassen…… smerig!

Interesse hoelang de gemiddelde Britse man zijn pyjama draagt? Twee weken en pas dan gaat zijn nachtgewaad de wasmachine in! Er schijnt onderzoek naar te zijn gedaan! En denk maar niet dat vrouwen hun ponnetje vaker verschonen……zij presteren het om 17 dagen met dezelfde nachtkledij te doen!

Zijn wij Nederlanders ook van die viezeriken? Iedere avond in dezelfde pyjama springen is héél erg onhygiënisch, wist je dat?! Een hygiëne-experte waarschuwt dat het tot huidinfecties, blaasontstekingen en zelfs een vorm van stafylokokken kan leiden.

Professor Sally Bloomfield legt het hygiëneprobleem uit……

“Pyjama’s zitten dicht tegen je huid. De gemiddelde mens verliest huidcellen aan een hoge snelheid. Deze bevatten micro-organismen, die normaal niet schadelijk zijn. Maar als ze op de verkeerde plek in het lichaam terechtkomen, kunnen ze problemen veroorzaken. Heel wat mensen zijn dragers van stafylokokken, wat infecties kan veroorzaken als deze in wondjes terechtkomen. In de darmen zit de E. Coli-bacterie, de meeste varianten zijn niet schadelijk. Maar als ze in je urinewegen terechtkomen, kan dit een blaasontsteking veroorzaken. Sommige mensen zijn dragers van MRSA, wat soms moeilijk te behandelen is.”

Professor Bloomfield waarschuwt dat als je je pyjama uittrekt, de bacteriën ook andere kledij kunnen ‘besmetten’. “Het is belangrijk dat je minstens een keer per week je pyjama wast. Dit maakt de meeste microben onschadelijk, maar het wasproces roeit ze nooit helemaal uit. Daarom is het belangrijk bewust om te springen met je pyjama en deze kledingstukken niet in huis te laten rondslingeren.”

Lees ook:Duizenden kleine beestjes verschuilen zich in je kerstboom
Lees ook:Pyjama terug van weggeweest
Lees ook:Pyjama moet voorkomen dat je partner je naakt ziet…
Lees ook:Irritaties binnen het getrouwde leven
Lees ook:Vervallen cosmetica betekent een gevaar voor je gezondheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>