Nostalgisch….. terug van weggeweest: Prioderm Lotion

Hoofdluis komt al eeuwen voor en brengt voor jong en oud herinneringen met zich mee. Wie herinnert het zich niet; de flink ruikende lotion die een lange tijd moest intrekken? Prioderm herintroduceert dit hoofdluismiddel: Prioderm Lotion. Het vernieuwde product, dat negenendertig jaar geleden voor het eerst in Nederland geregistreerd  is, bevat malathion, doodt hoofdluizen en neten en beschermt enkele weken tegen een nieuwe hoofdluisbesmetting.

Hoofdluis komt alleen bij mensen voor. Het brengt geen ziekten over, maar kan wel veel ongemak veroorzaken, waaronder een vervelende jeuk. Besmetting met hoofdluis heeft niets te maken met gebrek aan hygiëne; hoofdluizen voelen zich juist het prettigst op een schoon hoofd. Linda van de Veen van Prioderm: “Prioderm Lotion is het oudste product uit het assortiment van Prioderm, wat vele mensen nog wel uit hun jeugd herinneren: het middel heeft een hele specifieke geur en moet gedurende 12 uur lang intrekken om een goede werking te garanderen.” De lotion met malathion doodt hoofdluizen en neten. Prioderm Lotion biedt tot enkele weken bescherming tegen een nieuwe hoofdluisbesmetting. Malathion heeft een residuaal effect, dat wil zeggen een nawerking, het hecht gedurende enkele weken aan het haar. Tijdens deze periode na behandeling met de lotion is hierdoor de kans op herbesmetting verkleind.

Malathion
In Nederland zijn voor de bestrijding van hoofdluis middelen beschikbaar in de vorm van een lotion of shampoo. De hoofdluismiddelen zijn verkrijgbaar bij de apotheek en drogist en bevatten onder meer dimeticon, permetrine, oligodeceenolie of malathion. Prioderm Lotion bevat malathion. Malathion dringt door in de ademhalingsorganen van de hoofdluizen en neten. Er ontstaat een overprikkeling van het centrale zenuwstelstel van de luis en de neet waardoor deze sterven.

Verkrijgbaarheid
Prioderm Lotion (100 ml) is vanaf april 2016 verkrijgbaar bij de apotheek en drogisterij. De consumentenadviesprijs is € 14,75. Prioderm Lotion mag worden gebruikt door volwassenen en kinderen vanaf 6 maanden. Naast Prioderm Lotion heeft Prioderm een breed assortiment aan producten voor de behandeling en het voorkomen van hoofdluis, zoals Prioderm Shampoo Plus en Prioderm Preventief.

Weten waar hoofdluis heerst?
Check www.luizenradar.nl voor de meest actuele informatie over hoofdluis en zie waar hoofdluis is geconstateerd in Nederland. Anoniem melding maken van een hoofdluisbesmetting kan ook via de Luizenradar. Op deze manier blijft de radar up-to-date en worden andere ouders en scholen op de hoogte gebracht, zodat ze eventuele voorzorgsmaatregelen kunnen nemen.

Wist je dat…
•    Chloor malathion inactiveert. Behandelde personen wordt afgeraden op de dag van de behandeling te zwemmen in chloorhoudend water. Bovendien vervalt de nawerking op het moment dat er wordt gezwommen in chloorhoudend water.
•    het niet (langer) nodig is om beddengoed, meubels en kleding te reinigen bij een hoofdluisbesmetting (Bron: RIVM), maar nog steeds wel veel scholen voorstander zijn van luizenzakken;
•    hoofdluizen ongeveer drie millimeter lang zijn en één maand kunnen leven;
•    hoofdluizen van mensenbloed leven door een paar keer per dag in de hoofdhuid te prikken;
•    in één maand tijd een volwassen hoofdluis ongeveer 250 eitjes (neten) kan leggen;
•    bij een eerste hoofdluisbesmetting jeuk pas na één tot twee weken op kan treden, als het aantal hoofdluizen toeneemt;
•    hoofdluizen vooral houden van warme, behaarde plekken en daarom vaak achter de oren, in de nek en onder een pony zitten?

Lees ook:Snuit je neus in geïmpregneerde zakdoekjes!
Lees ook:Ex van prinses Irene heeft kanker
Lees ook:Jonger én van je depressie af met een botoxinjectie
Lees ook:60% van de trombosegevallen ontstaat tijdens of na ziekenhuisopname
Lees ook:Oorlog tegen rimpels: duur, duur, duur!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>