Vaderdag na verjaardag en sterfdag belangrijkste dag om te herdenken

image003Uitvaartorganisatie Yarden opent, in navolging op de druk bezochte herinneringsbijeenkomst op Moederdag, ook op Vaderdag (zondag 19 juni) de deuren van al haar crematoria. Hiermee biedt Yarden nabestaanden de mogelijkheid om hun dierbaren te herdenken. Uit de Afscheidsmonitor van Yarden blijkt dat ruim een kwart van de Nederlanders hun dierbaren op speciale dagen herdenkt. Na de verjaardag en sterfdag zijn Vader- en Moederdag de belangrijkste dagen hiervoor.
 

Meer behoefte om te herdenken
Dat Nederlanders hun dierbaren graag op speciale dagen herdenken, bleek ook uit de grote opkomst op de herinneringsbijeenkomst van Yarden op Moederdag. Met maar liefst 1.745 bezoekers op 24 locaties was de belangstelling voor deze speciale herinneringsbijeenkomst aanzienlijk hoger dan het jaar ervoor. Vanwege deze grote belangstelling opent Yarden ook met Vaderdag de deuren van haar locaties in het hele land.

Wijze van herdenken
Uit de Afscheidsmonitor blijkt dat Nederlanders hun dierbare voornamelijk herdenken door af en toe aan diegene te denken (70%), d.m.v. een foto van de overledene (50%) of door diegene op een speciale dag te herdenken (27%). Hierbij zijn de verjaardag (70%), de sterfdag (57%) en Vader- en Moederdag (25%) de meest ‘favoriete’ dagen.

Blijven herinneren
Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging van Yarden: ‘Afscheid nemen van een dierbare, zoals je vader, is moeilijk en heeft enorme impact op je leven. Eigenlijk begint afscheid nemen pas echt na de uitvaart. Juist op speciale dagen zoals Vaderdag is het gemis vaak extra groot. Daarom stellen wij onze uitvaartlocaties op deze dag open en nodigen wij nabestaanden uit om een herinneringsbijeenkomst bij te wonen. Het is van belang dat mensen hun dierbare blijven herdenken door over hen te praten, te vertellen en naar elkaar te luisteren. Zo kan je een verlies verwerken en goed afscheid nemen. Dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder.’

Herinneringsbijeenkomsten
Yarden organiseert vier keer per jaar vrij toegankelijke herinneringsbijeenkomsten; op Valentijnsdag, Vader- en Moederdag en rond Allerzielen. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen bezoekers stil staan bij het verlies van een dierbare. Aanstaande zondag 19 juni openen verschillende locaties in het land de deuren voor een bijzondere herinneringsbijeenkomst. Op deze herinneringsbijeenkomst is uiteraard iedereen meer dan welkom. Kijk voor meer informatie over de uitvaartlocaties die hun deuren openen op: www.yarden.nl/herinneringsbijeenkomst.

Lees ook:Uitvaartorganisatie Yarden opent deuren op Valentijnsdag
Lees ook:Yarden legt verantwoording af aan haar klanten met klantverslag 2015
Lees ook:Stoere Vaderdag cadeaus
Lees ook:Einde Vaderdag in zicht?
Lees ook:Waar komt dat `feest` Moederdag toch vandaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>