Stadspodium Rotterdam start actieve workshops voor 55-plussers

Stadspodium Rotterdam start donderdag 23 juni met gratis workshops voor 55-plussers op het Grotekerkplein. Met het programma Actie 55+ wil Stadspodium Rotterdam iets anders bieden dan de standaard activiteiten voor ouderen. Programmeur Judith van der Heijden: “Geen bridge of bingo, maar buiten actief zijn samen met andere Rotterdammers. Tijdens de workshops Actie 55+ kunnen zij nieuwe manieren van bewegen ontdekken. Denk aan boksen, zelfverdediging, hiphop dans en nog veel meer. En achteraf gezellig een kop koffie op het terras!”

 

De workshops vinden elke donderdag plaats tot en met 29 september, tussen 11.00 en 12.00 uur. De activiteiten zijn geschikt voor zowel ondernemende 55-plussers als minder actieve ouderen, voor beginners en gevorderden. Ondanks de doelgroep geldt net als bij alle andere activiteiten op het Grotekerkplein: iedereen is welkom om mee te doen.

Met het programma Actie 55+ wil Stadspodium Rotterdam ontmoeting stimuleren onder Rotterdammers van alle leeftijden. Judith van der Heijden: “In het buitenland zijn oudere mensen veel buiten te vinden, op pleinen en in parken: dat is waar het sociale leven zich afspeelt. In Nederland heb je dat niet. Met Actie 55+ geven we oudere Rotterdammers een leuke reden om hun zomerdagen buiten door te brengen en het Grotekerkplein is daar de ideale plek voor. De extra beweging is een mooie bonus.”

Donderdag 23 juni trapt Actie 55+ af met het Danspaleis van 11.00 tot 13.00 uur. Hier kan jong en oud dansen op de muziek die de PD (PlatenDraaier) uit zijn koffer haalt, van echte meezingers tot rock ’n roll. De twee weken daarop, op 30 juni en 7 juli, geeft de Rotterdamse Boksvereniging Crooswijk een workshop boksen. De vereniging bestaat al sinds 1971 en heeft sinds enkele jaren ook een seniorenploeg: the Dutch Windmills. De trainers van deze ploeg laten nieuwsgierige mannen én vrouwen tijdens de workshop kennismaken met de sport. Hard tegen hard zal het niet worden, het doel is om fit te blijven door middel van de boksbewegingen.
Het volledige programma is te vinden op www.stadspodium-rotterdam.nl. Als leuke extra ontvangen deelnemers een stempelkaart waarmee zij kunnen sparen voor prijzen: van gratis koffie tot een maandabonnement bij een Rotterdamse sportschool.

Lees ook:Hofplein Rotterdam brengt zeemansklassieker ‘Ketelbinkie’
Lees ook:Culinaire hoogstandjes op Heerlijk Rotterdam
Lees ook:Andre van Duin onthult Jos Brink-beeld
Lees ook:Tienduizenden klanten mogen gratis naar De Kuip tijdens WK-wedstrijden! Expert organiseert unieke Oranjefeesten
Lees ook:Volop activiteit in het Vondelpark Openluchttheater deze zomer!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Stadspodium Rotterdam start actieve workshops voor 55-plussers

  1. Bernadette

    Klinkt leuk! Jammer genoeg woon ik niet in regio Rotterdam. Volgende keer in Amersfoort / Utrecht?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>