Bezitters van oldtimers krijgen het zwaarder in 2014

Heb jij zo’n gave oldtimer als leuke hobby in de garage staan? Dan gaat dat je flink meer kosten volgend jaar. Want bijna 70 procent van de 260.000 eigenaren van oldtimers in Nederland moeten met ingang van 2014 wegenbelasting gaan betalen door de nieuwe belastingmaatregelen, zo blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van VWE voertuiginformatie en -documentatie. Ai… De bijna 63.000 bezitters van oldtimers op diesel of LPG (bijna een kwart van het totaal) worden het hardst geraakt. Zij moeten straks de volle mep aan wegenbelasting gaan betalen, meldt De Telegraaf. Daar gaat je leuke hobby. In Nederland worden auto’s van 25 jaar en ouder bestempeld als oldtimers.Nederland telt nog ruim 119.000 auto’s (45 procent van alle oldtimers) op benzine die in januari volgend jaar tussen de 25 en 40 jaar oud zijn. Eigenaren van deze auto’s moeten minimaal een kwart van het normale wegenbelastingtarief gaan betalen. Benzineauto’s ouder dan 40 jaar zijn volledig vrijgesteld van wegenbelasting. Van de oldtimers waarover straks belasting betaald moet worden, is maar liefst 1 op de 4 een Mercedes-Benz (ruim 47.000). Vooral de modellen 190-serie en 200-500-serie zijn populair. Veel automobilisten kochten deze auto’s voor dagelijks gebruik. Het niet hoeven betalen van wegenbelasting was een belangrijke reden. Sinds de nieuwe fiscale regels bekend zijn, is de handel in deze oudere auto’s voor dagelijks gebruik volledig ingezakt.

Lees ook:Goed nieuws voor groep oldtimer-bezitters:
Lees ook:Vrienden en familie belangrijkste adviesfactor bij aanschaf auto
Lees ook:Nieuwe kentekenserie uitgereikt
Lees ook:Nu mogelijk: kenteken zelf digitaal schorsen
Lees ook:Sloopregeling voor vervuilende auto’s deze maand geregeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>