Onthullend boek over Paul McCartney’s leven na de Beatles

image003Veertig jaar na het album Band on the Run verschijnt vandaag bij Kosmos Uitgevers het boek Man on the Run. Deze muziekbiografie gaat over Paul McCartney in de periode tussen het einde van de Beatles in ca. 1969 en de dood van John Lennon in 1980.

 

 

 

Als er één woord is dat op Paul McCartney in de jaren zeventig van toepassing is, is het “tumultueus”. McCartney was letterlijk “man on the run” die probeerde te ontsnappen aan de schaduw van de Beatles. De hippie-miljonair dook onder in het Schotse Kintyre en ging op naar een nieuwe identiteit en muziekstijl, waarbij hij de nodige drugs en drank gebruikte. Voor McCartney was het een spannende, bevrijdende en som beangstigende periode in zijn leven,  die grotendeels in vergeten. Dit boek werpt en nieuw licht op deze turbulente periode in het leven van Paul McCartney.

“Man on the Run is een poging om het verhaal te vertellen van een man die zijn leven buiten de normale samenleving leidt en, zo goed en kwaad als het gaat, toegeeft aan zijn vele verschillende bevliegingen, tijdens een chaotische en fascinerende periode in zijn leven”. (Man on the Run p. 22)

Man on the Run is geschreven door Tom Doyle, een bekende Britse muziekjournalist en auteur van vele publicaties over pop- en rockmuziek.

 

 

 

Lees ook:Paul McCartney komt weer naar Nederland
Lees ook:The Beatles Compleet…. een must have voor iedere fan
Lees ook:Paul McCartney geeft concert in het Gelredome
Lees ook:Paul McCartney woest op McDonalds
Lees ook:Beatles-plaat voor 12.000 pond (!) geveild

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>