De cruciale rol van de bij in de natuur

Bijensterfte is terugkerend nieuws. En omdat bijen onmisbaar zijn voor de bestuiving van bloemen, groente-en fruitgewassen, wordt ook steeds meer onderkend dat dit óns leven bedreigt.

Dit boek geeft inzicht in het bijzondere leven van bijen, hommels en steekvliegen. Verschillende bijenonderzoekers vertellen ons over hun evolutie, biologie, leefwijze, gedrag en relatie tot mensen.

De imkerij komt uiteraard uitgebreid aan bod, maar ook de aanwezigheid van bijen in religieuze teksten en zelfs de politiek. Daarnaast gaat dit boek in op de belangrijke rol die de mens speelt in het  voorkomen dat de bij uitsterft. En wat zullen de consequenties zijn als de ze toch verdwijnen?
 

Onderzoekers en wetenschappers schetsen daarbij portretten van de 40 meest opmerkelijke bijensoorten (van de ca. 20.000!), leggen uit met welke problemen bijen in deze tijd te kampen hebben en hoe wíj ze kunnen helpen. Met voorwoord van Jeroen Vorstman, bijenexpert, www.debijencoach.nl.

Er zijn weinig boeken die zo veel inzicht geven in het leven, het nut en de bedreigingen van bijen. Een even informatief als mooi geschenkboek voor natuurliefhebbers.

Lees ook:Verouderingsproces tegengaan door taken ‘jeugd’ uit te voeren
Lees ook:De geschiedenis van 30 jaar HIV en aids in Nederland
Lees ook:Het nut van de bij, de bestuiver bij uitstek
Lees ook:Terug van weggeweest: Top of Flop
Lees ook:De Vierde Dimensie bewijst dat toeval niet bestaat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>