The Famous Grouse start reddingsactie met Vogelbescherming

De Grouse, oftewel het korhoen, siert al sinds 1896 het etiket van The Famous Grouse en is daarmee wereldberoemd geworden. Ook in Nederland leeft de Grouse, maar helaas wordt deze vogel met uitsterven bedreigd. Afgelopen jaar zijn er nog maar vier hanen en tien hennen in ons land geteld. Dit is het laagste aantal ooit! Ik schrik daar wel van… Maar er wordt aan gewerkt de Korhoen te redden. In samenwerking met Vogelbescherming is The Famous Grouse namelijk een hulpprogramma gestart. Met de aanschaf van de speciale dubbelverpakking van The Famous Grouse steun je het onderzoek naar de korhoensterfte. Bovendien ontvang je een gratis – eenjarig – lidmaatschap van Vogelbescherming. Zo help je met het drinken van een borrel vogels! Niet vervelend, toch?
Vanaf vrijdag maakt u via de ‘Red de Grouse’ applicatie op de The Famous Facebook-pagina kans op The Grouse Bootcamp. Op dit event gaat u in Nationaal Park ‘De Sallandse Heuvelrug’, onder leiding van een boswachter, op zoek naar het korhoen. Kortom, een unieke mogelijkheid om kennis te maken met de leefomstandigheden van deze prachtige vogel. Aansluitend volgt een whiskyproeverij om The Famous Grouse nog beter te leren kennen. Bovendien wordt er onder de deelnemers van de ‘Red de Grouse’ actie een geheel verzorgd weekend – inclusief een bezoek aan The Famous Grouse Experience – naar Schotland voor 2 personen weggeven! Kijk op de Facebook-pagina voor de actievoorwaarden.

Sinds kort is The Famous Grouse dus ook te volgen via de hierboven genoemde Facebook-pagina en via Twitter (@FamousGrouseNL). Voor de vele whiskyliefhebbers is het nu dus nog makkelijker geworden om op de hoogte te blijven van zowel The Famous Grouse als ook van de algemene ontwikkelingen in de wondere wereld der whisky.

Lees ook:Flesje 200 liter-whisky opentrekken? Het is tenslotte feest!
Lees ook:Doe je mee aan de Verkiezing van de Nationale Vogel?
Lees ook:Top 10 Tuinvogeltelling 2012…. winnaar de huismus!
Lees ook:Top 10 tuinvogeltelling 2011
Lees ook:AVRO Opium special over 90-jarige grande dame Ellen Vogel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>