Vrouwen brengen drie jaar van hun leven in de keuken door

Heb je er weleens bij stilgestaan hoeveel tijd je in je leven doorbrengt in de keuken? Onderzoekers hebben geconstateerd dat moeders elk jaar 18 dagen in de keuken doorbrengen. Op basis van de gemiddelde levensverwachting komt dit neer op drie achter het aanrecht in een leven.

 

 

 


De tijd dat vrouwen uren in de keuken stonden om een driegangendiner te bereiden, is nog niet voorbij. Een nieuwe studie wijst uit dat moeders gemiddeld acht uur per week achter het aanrecht doorbrengen. Dit komt neer op 18 dagen per jaar en op basis van een gemiddelde levensverwachting van 63 jaar, 1.117 dagen in een leven.
Naast het koken, spenderen moeders per dag 20 minuten extra in de keuken om te ontspannen. Het belang van een fraai keukenblok is dan ook aanzienlijk groot. 45 procent van de 1.000 ondervraagde vrouwen is meer geïnteresseerd in mannen met een mooie kookgelegenheid. Dit weerspiegelt hun welvaart en gevoel voor stijl. Vooral de jongere generatie hecht hier veel waarde aan, aldus Daily Mail.

Lees ook:Wat is de gemiddelde leeftijd van Nederlandse vrouw
Lees ook:Rijke mensen leven langer dan arme mensen
Lees ook:Verschil in levensverwachting tussen mannen en vrouwen steeds kleiner
Lees ook:Man en vrouw worden gemiddeld 68 en 73 jaar
Lees ook:Vrouwen in Hong Kong nu de oudste ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>