Herinneringen uit kindertijd belangrijk voor Nederlanders

0,1% ouders vindt het essentieel dat kinderen met plezier op hun jeugd terugkijken

Memorabele momenten met het gezin. Soms zijn dat grote, indrukwekkende reizen. Soms is het ‘gewoon’ samen de slappe lach hebben, dat bijzondere gesprek voeren of koekjes bakken. Wat een waardevolle ervaring voor nu en later wordt, weet je vaak pas achteraf. Maar dat het creëren van blijvende herinneringen belangrijk is voor Nederlandse ouders staat buiten kijf. Zo bleek uit onderzoek dat Stayokay, dé hostelketen van Nederland, liet uitvoeren onder ruim 1000 ouders met kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Nederlandse ouders zijn heel bewust bezig met het creëren van ervaringen die voor hun kind(eren) waardevolle herinneringen kunnen opleveren. 79,1% van de ouders zegt regelmatig bezig te zijn met het creëren van dit soort momenten. In onderzoek komen onder andere dagjes weg, gezellige winteravonden en vakanties naar voren als bijzondere momenten. De vijf belangrijkste momenten die worden gekoesterd zijn:

1.    Het voeren van een goed gesprek (38,6%)
2.    Samen naar buiten gaan en wandelen of fietsen (34,5%)
3.    Het verruimen van de blik, door samen nieuwe plekken of dingen te ontdekken (30,3%)
4.    Samen lekker eten en drinken (30,1%)
5.    Iets leren aan kinderen, bijvoorbeeld door een museum te bezoeken (29,8%)

Stayokay biedt ‘even iets anders’
Het vormen van waardevolle momenten hebben de familiehostels van Stayokay hoog in het vaandel. Met het thema “even iets anders” focust Stayokay zich op het opdoen van bijzondere ervaringen met het gezin. Van samen genieten van het ontbijt in een andere setting dan thuis, tot ravotten in de bossen, slapen in een echt kasteel of een duingebied ontdekken. Met vestigingen gelegen in het bos, aan de kust of op een Waddeneiland is er altijd wat nieuws om samen te beleven of te ontdekken. Om het plezier voor het hele gezin compleet te maken worden er op alle locaties tal van activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 georganiseerd.

Familiehostels
De hostelketen focust zich in specifieke hostels op het zijn van een familiehostel, inclusief familiekamers. Bij Stayokay is dan ook altijd een uitgebreid ontbijt, een privékamer, eigen sanitair en bedlinnen inbegrepen. Mocht je met het gezin ook bij Stayokay willen eten, dan kun je rekenen op een duurzaam, verantwoord dinerbuffet. Ook aan de kleinsten is gedacht: zo kan er altijd een babybed en/of een babyfoon beschikbaar worden gesteld.

Over Stayokay
Stayokay is een maatschappelijk betrokken non-profit organisatie met hostels op bijzondere locaties door heel Nederland. Al ruim 85 jaar biedt hostelketen Stayokay haar (inter)nationale gasten de ideale uitvalsbasis voor nieuwe, waardevolle ervaringen. Stayokay biedt geen overbodige luxe, maar wél een goed verzorgd, verrassend (korte)vakantie- en vergaderverblijf in een ongedwongen sfeer. Ook is er volop gelegenheid andere mensen te ontmoeten. Met jaarlijks ca. 1 miljoen overnachtingen is Stayokay de grootste aanbieder van budgetaccommodaties in Nederland.

Over het onderzoek
Dit onderzoek is in maart 2015 uitgevoerd in opdracht van Stayokay door PanelWizard onder 1068 Nederlandse ouders met één of meer kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Het onderzoek is uitgevoerd conform de ISO-richtlijnen voor marktonderzoek. De steekproef is bepaald op basis van de Gouden Standaard en is daarmee een representatieve afspiegeling van de Nederlandse bevolking.

Lees ook:Nederlandse baby meeste bij grootouders
Lees ook:Opa’s en oma’s belangrijk voor kleinkinderen
Lees ook:Stayokay vangt gedupeerden Kruidvat-actie op
Lees ook:Nederlanders niet op de hoogte van aansprakelijkheid kinderen
Lees ook:Wereldsteden ontdekken met Ben en Binkie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>