Het Uur van de Wolf: BOTS

Schermafbeelding 2013-06-28 om 12.51.26Afgelopen zondag viel ik, na het kijken van het NK wielrennen in de BOTS-uitzending van muziekdocu-programma Het Uur van de Wolf. Best interessant en een mooi tijdsbeeld. Ik heb me er in ieder geval de afgelopen dagen al een paar keer op betrapt dat ik BOTS-melodietjes zat te neuriën, alhoewel de teksten van de Eindhovense band natuurlijk minstens net zo belangrijk waren als de muziek. Bots zette in de jaren zeventig met een combinatie van engagement en humor de deur open voor een “anti-fascisme met levensvreugde”. Dat sloeg aan bij de Nederlandse jongeren van de protestgeneratie. Hits als Zeven dagen lang , Opstaan en Das Weiche Wasser werden bovendien in Duitsland omarmd als hymnes van de vredesbeweging.

Het leverde Bots een Duitse gouden plaat op en een uitgebreid dossier bij de Stasi. Bots – trekt ten strijde! is een eerbetoon aan de band en de muzikale erfenis van frontman Hans Sanders, en tegelijk een melancholische joyride door een verloren gewaande tijd van demonstraties en goedbedoelde idealen. Terug te kijken via Uitzending Gemist.

Lees ook:50.000 mensen als proefkonijn gebruikt, zonder het te weten…
Lees ook:The Rolling Stones onthullen nieuwe single
Lees ook:Winkelstraten en etalages kijken achter je pc
Lees ook:Gouden Eeuw Award voor Rob de Nijs
Lees ook:Duurste lp David Bowie ooit onder de hamer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>