Ook 50plussers houden de hand op de knip!

Mooi dat vijftigplussers wel bezuinigen! Eerder werd nog volop geroepen dat wij bleven uitgeven, maar uit onderzoek is gebleken dat ook de ouderen de hand op de knip houden. We bezuinigen vooral op de aankoop van auto’s, vakanties buiten Europa, meubels en horeca. Ook luxe producten als kleding voor bijzondere gelegenheden, theater en luxe voeding staan hoog op het bezuinigingslijstje, zo onderzocht mediaplatform Route50+. Voor goede doelen lijken er moeilijke tijden aan te breken. Ruim 37 procent is van plan hierop te bezuinigen. Posten die relatief weinig getroffen zijn door de crisis, zijn: telefoons, de kapper, medicijnen die bij supermarkt en drogist verkrijgbaar zijn en dagelijkse voeding. Meer dan 90 procent blijft  op dezelfde voet pillen, poeders en drankjes in de winkel kopen. Minder dan 6 procent van de vijftigplusser is bereid in het dagelijks leven minder goed te gaan eten vanwege de crisis.

De crisis komt gemiddeld wat harder aan bij werkenden dan bij gepensioneerden. Wie met pensioen is, is geneigd op minder posten te bezuinigen. Dit sluit aan bij het bekende feit dat mensen in de periode voor hun pensioen zich zorgen maken over het feit dat ze geen zicht hebben op de toekomst, dat ze niet precies weten wat hen financieel te wachten staat. Is het pensioen eenmaal daar, dan valt het in de regel mee.

Gepensioneerden laten hun goede humeur dan ook minder door de crisis bederven. Posten waarop gepensioneerden duidelijk minder bezuinigen dan werkenden, zijn: kranten, boeken, cursussen, aankoop van fietsen en vakanties in het binnenland.

Lees ook:Pensioen is slecht voor gezondheid
Lees ook:Nederlanders geven minder geld uit aan vakantie
Lees ook:Vier op de tien gepensioneerden leven soberder
Lees ook:Gepensioneerden voelen de plannen van het kabinet voor 2014 in hun portemonnee
Lees ook:Nederlander kent zijn getal voor pensioen niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>