Boek over “Sparen voor later en nu”

Sparen is hot. Zelfs doorgewinterde beleggers kiezen nu voor de spaarbank. Voor een buffer, om dromen te realiseren, voor later maar ook voor nu. Want wie spaart voelt zich gewoon beter. Alleen, welke spaarvorm kies je en bij welke bank? Hoe veilig is je spaargeld daar? Hanneke van Veen en Rob ven Eeden, bekend van de Vrekkenkrant en beheerders van de best bezochte spaarsites van Nederland, geven in hun boek “Sparen voor later en nu” een compleet inzicht in sparen. Ze doen dat met humor, betrokkenheid en persoonlijke anekdotes.

“Dagelijks ontvangen wij tientallen e-mails van mensen die ons vragen wat de hoogste rente is of hoe veilig een bank is”, verklaart van Eeden. “Die vraag naar informatie leidde naar het idee om dit boek te schrijven. Vooral omdat er geen enkel boek bestaat over sparen.” In het boek, met de ondertitel “alles over banken, veiligheid en de juiste spaarvorm kiezen” komen diverse onderwerpen aan bod: spaarvormen, Nederlandse spaarbanken, veilig sparen en het wisselen van spaarbank. Ook vertelt het echtpaar openhartig over hun eigen financiële verleden en heden. Het boek bevat ook bijdragen van Erica Verdegaal en Geert Dekker. Verdegaal, econoom en columnist, schreef een zeer bruikbaar hoofdstuk met spaarrecepten voor elke leeftijdsfase. Zo wordt spaarders tot 35 jaar aangeraden eerst hun schulden af te lossen terwijl 55-plussers wellicht hun spaargeld geleidelijk kunnen gaan opmaken.

Het boek “Sparen voor later en nu” is verkrijgbaar via www.bruna.nl

Door Maurice Hengeveld

Lees ook:Senioren stoppen miljoenen euro’s in ‘oude sok’
Lees ook:Erica Terpstra (71) met ernstige beeninfectie in ziekenhuis
Lees ook:1/3 Nederlanders wil nu genieten en maakt zich later druk over sparen
Lees ook:In augustus meer naar de winkel geweest?
Lees ook:Welk autostoeltje is veilig voor je kleinkind

1 Reacties // Reageer

One thought on “Boek over “Sparen voor later en nu”

 1. Hoogste Rente

  Ben vooral benieuwd wat banken met mijn geld uitspoken?

  Zo heb ik op http://www.HoogsteRente.nl gelezen dat sommige banken niet bepaald netjes met mijn spaargeld omgaan. Hoezo betrouwbaar als deze banken mijn geld investeren in clusterbommen en tropisch bossen laten omkappen?

  Wel iets over over na te denken als je voor nu en later spaart?

  Zie ook:http://www.hoogsterente.nl/ethiek

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>