Allerarmste ouderen raken behoorlijk wat geld kwijt…

Je zal maar een alleenstaande oudere zijn. Dan heb je het niets best. Alleenstaande ouderen zijn er afgelopen jaar namelijk 440 euro op achteruit gegaan. Maar ben je nog met z’n tweetjes, is het ook geen vetpot. Want echtparen moeten met 840 euro minder rondkomen. De onredelijke korting op de bijstandsuitkering van ouderen met een AOW-gat treft vooral oudere arme migranten. Een typisch geval van ongelijke behandeling vindt de FNV en heeft daarom samen met andere organisaties een klacht ingediend bij de Commissie Gelijke Behandeling/College voor de Rechten van de Mens.De wet Geleidelijke afbouw van de dubbele heffingskorting, die op 1 januari 2012 is ingevoerd, heeft vergaande gevolgen voor de allerarmste groep ouderen in Nederland. Hoe oneerlijk is dat! Door de jaarlijkse afbouw met 5 procent van de dubbele heffingskorting wordt deze groep ouderen als enige van alle AOW’ers in Nederland op hun inkomen gekort. Ook de tegemoetkoming voor koopkrachtverlies (MKOB), die alle andere ouderen in Nederland wel als extraatje ontvangen, raken deze ouderen kwijt. De FNV vindt het oneerlijk en niet terecht dat de allerarmste groep ouderen door deze twee maatregelen dubbel worden getroffen. De inkomens- en koopkrachttegemoetkoming hebben zij zeker zo hard nodig als andere AOW-gerechtigden.

Bron: Blik op Nieuws

Lees ook:Meer aandacht voor groeiend aantal jonge mensen met dementie
Lees ook:Senioren willen “latten”
Lees ook:VUmc organiseert speciale voorpremière van bekroonde speelfilm ‘Still Alice’ over dementie bij jonge mensen
Lees ook:Ouderenbonden woest om koopkrachtverlies
Lees ook:50-plusser wil graag lat-relatie!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Allerarmste ouderen raken behoorlijk wat geld kwijt…

  1. joop

    Een bericht van de aller-allerarmste ouderen van Nederland:
    Gisteren dachten mijn vrouw en ik, 76 en 72, laten we eens kijken op de website van de SVB hoeveel ons AOW en AIO zal zijn per 1.1.2013! Wat een schrik, wéér een korting per persoon van €17,50 per maand, we werden al €33,09 gekort per maand per persoon sinds 1.1.2012!
    Het volledige AOW is per 1 Januari 2013 €707,96 netto p.m. en onze zal worden €658,12!!!!!!!!!! Dit is een vermindering van €99,68 voor ons beide per maand,ook nog €200,00 minder vakantiegeld en €4,00 minder huurtoeslag en straks weer op 1.7.2013 huurverhoging etc.HOEVEEL PROCENT IS DIT??????
    Nu zijn we de aller-allerarmste ouderen van Nederland!!!!!!!!!!!!!!
    Fijne feestdagen,wij hebben het niet!

    Fijne dagen, wij hebben dit niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>