Het loopt storm op ‘meldpunt koopkracht’ 50PLUS

Het loopt storm bij het meldpunt van ouderenpartij 50PLUS. Ouderen klagen massaal over hun koopkracht. Partijleider Henk Krol verwacht volgende week, wanneer mensen hun AOW en pensioen binnen krijgen, nog meer meldingen, zo zei hij zondagochtend in het televisieprogramma van Eva Jinek, meldt De Telegraaf. Het leven lijkt er echt van geen kanten leuker op te worden. En dan sneeuwt het ook al…
50PLUS opende het meldpunt donderdag om te inventariseren welke gevolgen diverse nieuwe maatregelen hebben op de koopkracht van senioren. Krol wil met de uitkomsten de regering ‘om de oren slaan’, om te voorkomen dat ouderen nog meer de dupe worden. Ik vraag me echt af of dit kabinet daarvan onder de indruk is.
Ouderen hebben last van de lagere pensioenen, stelt Krol. Ook lopen de kosten voor senioren op, bijvoorbeeld doordat ze meer moeten bijdragen aan de zorgkosten. Hij gaf aan dat sommige mensen die net boven de 1000 euro per maand binnen krijgen, nu zes tientjes moeten inleveren. ‘Dat is dan heel veel geld’, aldus Krol. Dat is BELACHELIJK veel in verhouding!
In april verwacht Krol dat zich wederom veel mensen zullen melden. Dan komen weer een aantal maatregelen in werking. Hij verwacht dat veel senioren van die gevolgen zullen schrikken.
50plus heeft in de Tweede Kamer twee zetels, maar staat in de peilingen op acht. Daardoor wordt de partij volgens Krol steeds serieuzer genomen. Bovendien is er door de komst van 50PLUS ook bij andere partijen meer aandacht voor senioren. „Het is in de Tweede Kamer nog nooit zoveel over senioren gegaan als nu”, aldus Krol.

Mocht je dus niet tevreden zijn en je klacht ergens kwijt willen, dan kan dat hier!

Lees ook:Koopkracht-onderzoek: ‘Ouderen niet veel slechter af dan anderen’
Lees ook:Politiek nieuws: Henk Krol lijsttrekker 50PLUS
Lees ook:Grote groep ouderen zakt in 2011 financieel door het ijs
Lees ook:Krol moet 50PLUS lijstduwer worden!
Lees ook:Ouderen gaan er fors op achteruit…

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Het loopt storm op ‘meldpunt koopkracht’ 50PLUS

  1. Heinz

    Is dit het begin van het einde De KOB is er als tegemoetkoming voor de steeds meer stijgende levensonderhoud.Maar wat doen deze heren,zelfs daar gaan hun op korten in plaats van te verhogen. Brdankt.

      /   Reply  / 
  2. bergsen

    VVD en PvdA. Ik zou niet durven zeggen dat ik bij die club hoor.
    Ze moesten zich schamen om ouderen zo onheus te behandelen.

      /   Reply  / 
  3. p.van leeuwen

    je kan het je niet voorstellen, dat deze beslissingen medemet samson zijn uitonderhandeld

      /   Reply  / 
  4. wil van kessel

    Als reactie, zoals vele ouderen die momenteel hebben naar aanleiding van de eerste pensioen maandoverzichten, kan ook ik u mededelen een
    netto financiele achteruitgang te constateren van € 72,- per maand.
    Los van het feit dat alles duurder is geworden.

      /   Reply  / 
  5. wil van kessel

    Ik denk dat, wanneer deze maatregelen voor de verkiezingen bekend waren of juist zouden zijn ingeschat, er momenteel een andere regering qua partijen samenstelling aan de regering waren.
    De ouderen worden nu toch letterlijk en figuurlijk uitgekleed.

      /   Reply  / 
  6. Jv.d.Kolk

    Op facebook melde ik al dat ik moordneigingen heb, er is met ons pensioen zo gerotzooid,persoonlijk ga ik er 80.euro op achter uit,het zal ze worst zijn ,dat je bv. een vrij hoge huur hebt omdat je lichamelijk een beetje appartement nodig hebt.en per juli ook nog eens een hogere huur krijgt, we hebben niet allemaal een koophuis gehad,waardoor we ook geen hypotheeklasten kunnen aftrekken,en ook van mijn AOW word er per nu ook bijna 30 euro afgehaald dus word ik twee keer gepakt.verder ben ik weduwe, de toekomst hoeft van mij niet meer.

      /   Reply  / 
  7. W Boelhouwer

    De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie is tegen een referendum. Er is bij deze partij dus geen sprake van een volkvertegenwoordiging en geen democratie. Ook de PvdA is tegen een referendum. Ze zijn bang voor een NEE tegen de EU en geven het volk dus geen kans om zich uit te spreken. Oprotten die club die ons besteelt. Stem nog liever Wilders. 43,47 euro netto lager. DIEFSTAL ! Maar wel kapitalen verbrassen buiten onze grens, Schande !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>