Botox tegen incontinentie?

Akelige  kwaaltjes zoals incontinentie, lijken in de toekomst niet meer voor te komen. Blaastraining, medicijnen, stop er maar mee…… dé oplossing wordt Botox blijkt uit een nieuwe studie. Niet alleen tegen kraaienpootjes dus…..

Botox zou helpen voor mensen die last hebben aandrangincontinentie. Deze vorm van incontinentie is het gevolg van een overactieve blaas die plotseling samentrekt.

Onderzoekers van de Londense King’s College School of Medicine verdeelden 36 mensen met aandrangincontinentie in twee groepen. De ene groep kreeg botoxinjecties toegediend, terwijl de andere groep placebo-injecties kreeg. Vier, twaalf en vierentwintig weken na de behandeling werden de deelnemers aan het onderzoek ondervraagd over hun incontinentie.

Daaruit bleek dat niet iedereen volledig van zijn incontinentieprobleem was afgeraakt. Maar de vrijwilligers die botox hadden gekregen gaven wel aan dat hun levenskwaliteit aanzienlijk verbeterd was. Zo lieten ze zich minder tegenhouden door hun probleem om zich te engageren in sociale activiteiten. Bovendien voelden ze zich gelukkiger.

Of botox ook helpt bij stressincontinentie, de meest voorkomende vorm, is nog niet bekend.

Bron: gezondheidsnet

Lees ook:Overactieve blaas? Botox helpt tegen incontinentie
Lees ook:Jonger én van je depressie af met een botoxinjectie
Lees ook:Dagelijkse klusjes langer vol te houden dan wekelijkse fitnessclub
Lees ook:Van je nek- en schouderpijn af met een kopje koffie
Lees ook:Gewoon tevreden zijn maakt gelukkiger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>