Wel of geen vaccinatie tegen de Mexicaanse griep

Moet je je klakkeloos laten inenten tegen de Mexicaanse griep als je een oproep hebt gekregen omdat je in de risicogroep “oudere” valt.  De meeste mensen die een oproep krijgen om zich te laten inenten tegen de Mexicaanse griep stropen trouw hun mouwen op. Moet je weigeren dan, is dat verstandig? Biedt vaccinatie onmiddellijk bescherming tegen de griep. Bevat het vaccin schadelijke stoffen?

Deze en meer vragen over vaccinatie tegen de Mexicaanse griep vind je hier.

Lees ook:Lekker met z’n allen aan de griepprik!
Lees ook:Griepprik straks misschien overbodig?
Lees ook:Beschermingsmiddelen Mexicaanse griep niet aan te slepen
Lees ook:Nederlanders krijgen folder over de Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep lijkt milder te verlopen dan verwacht

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wel of geen vaccinatie tegen de Mexicaanse griep

  1. wim jansen

    Om met de tweede te beginnen: Het vaccin biedt sowieso geen bescherming tegen de griep. De kans dat je griep krijgt is statistisch wel iets kleiner, maar omdat griepvirussen voortdurend muteren is de kans niet denkbeeldig dat je toch net een iets ander virus treft. En dus toch een iets andere griep krijgt. Dat geeft het RIVM zelf trouwens ook toe. Natuurlijke immuniteit is daarvoor een betere bescherming. Het is zelfs zo dat in The Lancet, een toonaangevend medisch tijdschrift, wordt gesteld dat de vaccinaties m.n. bij kinderen kunnen voorkOmen dat natuurlijke immuniteit tegen gevaarlijker, dodelijke virussen wordt opgebouwd. Paard achter de wagen heet dat. Bovendien duurt het opbouwen van zo’n kunstmatige immuniteit een week of wat, alle kans dat je dan, met een overhoop gehaald afweersysteemm, inmiddels al een griep te pakken hebt. En dan ben je pas echt in de aap gelogeerd! De derde vraag: over de inhoud van het vaccin: squaleen veroorzaakte in experimenten met ratten (o.a. Masumoto; 2006) verlamming van de achterpoten en ook zijn reumatische- en gewrichtsaandoeningen beschreven. Niet zo leuk dus. Het vaccin van de GGD bevat weer andere hoeveelheden spul dan dat van de huisarts, dus of je van de kat of de kater gebeten wordt…. Er zit ook kwik in, neurologisch toxisch zoals dat heet. Minder dan in vis, zegt het RIVM, maar vis wordt, net als pindakaas, meestal niet in je bloedbaan gespoten. Dus gewoon gif.
    Dan de eerst vraag. Prikken of niet? Die mag u natuurlijk zelf beantwoorden. Maar als u beseft hoeveel economische, politieke en persoonlijke belangen aan die prik verbonden zijn, zou ik hem maar aan me voorbij laten gaan….

      /   Reply  / 
  2. Stan

    Dat is het ‘m nou juist. Ik weet nu dus niet meer wat ik moet. Heb 2 kinderen, een van 1 jaar en een van 2,5. Door alle positieve en negatieve ‘propaganda’ wordt het alleen maar ingewikkelder. Ga ik ze inenten en er gaat nu iets mis of ga ik ze inenten en er gaat dan iets mis… Nu zeg ik nee, echt niet, ik ga me niet laten inenten dus waarom mijn kinderen wel? Heb begrepen dat het in het verleden ook al mis is gegaan met andere inentingen in het beginstadium (DKTP bijvoorbeeld). Krijg zelf het idee dat de hele ‘Mexicaanse’ Griep zwaar overtrokken wordt en door de grote aantallen vaccins die zijn ingekocht, toch iemand die zal moeten betalen…
    Misschien blijkt over 20 jaar dat door deze inenting mensen onvruchtbaar, kanker, gewrichtsproblemen o.i.d. hebben gekregen.. Wat dan?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>