Depressie bij demente ouderen voorkomen best eenvoudig

Depressieve, dementerende ouderen zijn gelukkiger als zij vaker dingen doen die ze fijn vinden, zoals luisteren naar hun lievelingsmuziek. Ook kan het helpen als ze hun hobby van vroeger weer kunnen uitoefenen. Nou, dat lijkt me redelijk makkelijk te realiseren, niet? Een kleine investering om mensen een stuk gelukkiger te maken. Maar ja…we voelen het alweer aankomen he? Dat kost tijd… En dus geld… En dat is er niet (genoeg).Dat demente ouderen beter gedijen als ze leuke dingen doen concludeert onderzoeksbureau NIVEL in een studie die vandaag is gepresenteerd. Volgens NIVEL is 19 procent van de dementerende bewoners van verpleeghuizen ook depressief. NIVEL zegt dat verzorgenden in verpleeghuizen weinig handvatten hebben voor de omgang met bewoners. Daarom heeft het onderzoeksbureau een handleiding opgesteld die de medewerkers moet helpen in hun contact met de depressieve, demente senioren.
Volgens NIVEL is dat niet alleen goed voor de bewoners, maar ook voor het verplegend personeel. Uit het onderzoek blijkt dat zij hun werk veel leuker gaan vinden als ze bijvoorbeeld begeleidingsplannen kunnen opzetten voor hun patiënten.

Lees ook:Demente bejaarden opsporen met GPS-zender
Lees ook:Ouderen positief over zorg, hoewel het wat minder haastig kan
Lees ook:Buikvet verhoogt kans op depressie bij ouderen
Lees ook:Bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen snakken naar praatje
Lees ook:Kippen tegen eenzaamheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>