Vernieuwd Alzheimercentrum geopend door Koningin

In 2050 zal meer dan een half miljoen Nederlanders aan de ziekte Alzheimer lijden. Dat komt onder meer doordat Nederlanders steeds ouder worden. Geen lekker  vooruitzicht, maar het goede nieuws is dat er wel degelijk iets gebeurt  in het bestrijden van dementie. Zo heeft Koningin Beatrix vandaag het vernieuwde VUmc Alzheimercentrum in Amsterdam geopend. Dat werd de afgelopen tijd uitgebreid.Door de uitbreiding kan het Alzheimercentrum voortaan zorg voor patiënten, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs combineren.  In het vernieuwde centrum kunnen bovendien meer patiënten terecht dan voorheen. Ook de onderzoeksmogelijkheden zijn uitgebreid, onder meer die voor onderzoek naar jong dementerenden.

Daarnaast heeft het centrum de mogelijkheden op internet uitgebreid. Patiënten, mantelzorgers en verwijzers kunnen via een speciale website informatie uitwisselen en er zijn mogelijkheden voor het opzetten van internetgemeenschappen. Via een beveiligde internetpagina kunnen patiënten vragen stellen aan hun arts.

Bron: de Telegraaf

Lees ook:VUmc organiseert speciale voorpremière van bekroonde speelfilm ‘Still Alice’ over dementie bij jonge mensen
Lees ook:Oefentherapie vermindert pijn bij knieartrose
Lees ook:Meer aandacht voor groeiend aantal jonge mensen met dementie
Lees ook:Lage bloeddruk heeft mogelijk negatief effect op Alzheimer
Lees ook:“Dokter google” wordt steeds vaker bezocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>