Even met je kunstheup terug voor controle!

Heb je er een? Een kunstheup? Dan moet je misschien even de dokter bellen. Want naar schatting duizend Nederlandse patiënten die een kunstheup hebben, moeten terug naar de dokter om te laten controleren of hun prothese wel goed is. Volgens de Nederlandse Orthopaedische Vereniging zijn er in Nederland nog geen gevallen bekend van patiënten die opnieuw moeten worden geopereerd. Da’s ook flink balen… Denk je dat je weer helemaal back on track bent, komt dit op je pad.Letselschadeadvocaat Bob van der Goen uit Soest meldt de belangen te behartigen van één patiënt die door een ondeugdelijke heup twee keer opnieuw is geopereerd. De heupen zijn afkomstig van het Amerikaanse bedrijf DePuy Orthopaedics. De fabrikant moet wereldwijd 93.000 geplaatste kunstheupen laten onderzoeken. Het gaat om heupen die na 2003 zijn geplaatst.
Vooral in Groot-Brittannië en Australië waren er problemen met heupen waarbij metaalslijpsel los kwam. De patiënt kreeg daardoor in veel gevallen last van pijn en zwellingen waardoor hij of zij niet goed kon lopen. DePuy heeft afgelopen augustus orthopedische artsen al gevraagd om de patiënten terug te roepen voor extra controle, zo is nu bekend geworden. Het gaat om patiënten die de volgende type kunstheupen hebben: ASR Hip Resurfacing Systems en ASR Acetabular Systems. Volgens de vereniging van Nederlandse orthopeden worden per jaar in Nederland 20.000 kunstheupen geplaatst. Ze worden geleverd door een groot aantal fabrikanten.

Lees ook:Even met je kunstheup terug naar de Isala Kliniek
Lees ook:Jonge dokter? Meer medicijnen!
Lees ook:Huisarts die zondigt goed voor zondaars
Lees ook:Onder het mes? Liever niet op donderdag/vrijdag!
Lees ook:Langer wachten op medisch specialist dan in veel andere landen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>