Vanaf 75 jaar is contact met de huisarts vrijwel onvermijdelijk

Bijna alle Nederlanders van 75 jaar en ouder (negen op de tien) hebben in 2008 ten minste een keer contact gehad met de eigen huisarts. Je ontkomt er vanaf die leeftijd dus niet meer aan de goede man of vrouw een keer in het jaar op te zoeken, dus bereid je er maar alvast op voor. Ik denk dat dit cijfer een beetje vergelijkbaar is met kleine kinderen. Die komen de eerste jaren van hun leven volgens mij ook echt ieder jaar wel een keer bij de huisarts. En zo is de cirkel dus maar weer mooi rond. Je eindigt zoals je begint!Het CBS bekeek of het inkomen invloed heeft op het aantal 75-plussers dat de huisarts bezocht, maar dat bleek niet het geval te zijn. Mensen met een relatief lager inkomen worden wel vaker thuis door de huisarts bezocht dan mensen met een hoger inkomen. De helft van de mensen met een lager inkomen is in 2008 minstens eenmaal thuis door de huisarts bezocht tegenover een op de drie mensen met een hoger inkomen.
Mensen uit lagere inkomensgroepen hebben over het algemeen meer gezondheidsproblemen dan mensen met een hoger inkomen. Het gemiddelde aantal contacten met de huisarts is hoger bij ouderen met een beperkt inkomen, hoewel het percentage mensen met minimaal één huisartsbezoek gelijk is voor beide groepen. Zo hadden 75-plussers uit de lagere inkomensgroep gemiddeld tien keer contact met de huisarts, tegenover acht keer voor mensen uit die leeftijdsgroep met een hoger inkomen. Vrouwen hebben gemiddeld vaker contact met hun dokter dan mannen.

Lees ook:Ouderen behoorlijk tevreden met de huisarts
Lees ook:Recordaantal bezoekers in 2013 voor Kasteel de Haar Utrecht
Lees ook:Piepneuzen zijn armer en lager opgeleid
Lees ook:Huisarts valt niet onder eigen risico, dus ga vooral!
Lees ook:2500 ouderen doen beroep op bijstand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>