Ongezond leven maakt je jaren ouder dan je bent

De gezondheid van de gemiddelde Brit is twaalf jaar ouder dan zijn werkelijke leeftijd, dit komt voornamelijk door ongezonde gewoonten als een onevenwichtig voedingspatroon, een overmatige consumptie van alcohol, rookverslaving en een gebrek aan sport. Tja, op die manier kom je natuurlijk wel erg rap richtig ‘bejaard’.  Het lijkt mij een redelijke eenvoudige verjongingskuur; gewoon wat gezonder gaan leven. Maar ja, blijkbaar voor velen niet te doen!Meer dan een op de acht Britten lopen risico hun levensverwachting met 20 jaar te verkorten, dat blijkt uit een enquête bij 5.000 volwassenen. Professor Annabel Bentley: “We weten allemaal dat slechte gewoonten als roken en overmatig drinken je gezondheid schaden, maar deze resultaten tonen de echte impact van deze gewoonten en het aantal jaren dat je onnodig van je levensverwachting afneemt.”
“Het is nooit te laat om je leven te veranderen”, aldus professor Bentley. “Of je nu 20 of 70 jaar bent, je kunt je leven verlengen door te stoppen met slechte gewoonten.” Een 25-jarige vrouw die twintig eenheden alcohol per week drinkt, kan drie jaar aan haar leven toevoegen door drie glazen wijn minder te drinken.  Een vaste relatie heeft ook een impact op de leeftijd van je gezondheid, dit verhoogt je potentiële levensverwachting met tot vier jaar.

Lees ook:Langer leven? Beweeg!
Lees ook:Vrouwen leven langer, maar wel met meer gezondheidsklachten
Lees ook:We leven weer langer in Nederland, maar niet zonder klachten…
Lees ook:We leven langer, maar niet in volledig goede gezondheid
Lees ook:Babymeisjes zeer grote kans om 100 jaar oud te worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>