Hartstichting komt met zoutwijzer

We eten teveel zout en dat is niet goed, want teveel zout kan je bloeddruk verhogen. En een hoge bloeddruk verhoogt ook de kans op het krijgen van een hartinfarct of beroerte. Daar zitten we niet op te wachten, dus daar gaan we wat aan doen! Ongemerkt krijgen we dagelijks zo’n 10 gram per dag binnen terwijl zes gram voldoende is.

Om Nederlanders bewuster te maken van hun zoutgebruik komt De Hartstichting met een Zoutwijzer.
Volgende week start de internationale actieweek Zout en Gezondheid. De Hartstichting, de Nierstichting, het Voedingscentrum en de Consumentenbond willen mensen oproepen minder zout te eten.

De Zoutwijzer bevat een overzicht van producten die veel gegeten worden en waar doorgaans veel zout in zit. Voorbeelden zijn broodbeleg zoals kaas en worst, zoutjes en snacks.

Met de Zoutwijzer zien we in één oogopslag hoeveel zout we binnenkrijgen met een bepaald product en kunnen we ook het zoutgehalte van producten onderling met elkaar vergelijken. Hoe handig!

Lees ook:Behoefte aan inzicht zoutgebruik
Lees ook:Hoe zout eet jij? Acht etenswaren om te mijden
Lees ook:Let op je zoutinname: het kan maagkanker veroorzaken
Lees ook:Teveel zout in Tafeltje-dek-je maaltijden
Lees ook:Zoutmeter confronteert: bijna iedereen eet te veel zout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>