Kopje koffie? Dat kan prostaatkanker voorkomen!

Heb je jezelf al een bakje koffie ingeschonken? Goed zo! Als je man bent tenminste… Want mannen die koffie drinken krijgen minder vaak prostaatkanker dan mannen die dat niet doen. De Harvard School of Public heeft dat na een groot onderzoek onder 48.000 Amerikanen ontdekt. Nou, dat drinkt tenminste een stuk relaxter koffie dan je misschien voorheen deed.Bij de groep mannen die meer dan zes koppen koffie per dag drinken komt prostaatkanker 20% minder voor. Het meest dodelijke type komt zelfs 60% minder voor bij de echte koffieleuten. Cafeïnevrije koffie blijkt hetzelfde effect te hebben als gewone koffie. De antioxidanten in koffie zouden de belangrijkste verklaring zijn. Die zitten ook in groenten en fruit.

Op vrouw.blog.nl staat overigens te lezen dat koffie ook goed is voor vrouwen. Het kan namekijk OOK nog eens de kans op borstkanker verkleinen. Ik heb zojuist een kop ingeschonken!

Lees ook:Koffie drinken voorkomt prostaatkanker
Lees ook:Koffie is goed vor een mens!
Lees ook:Prostaatkanker gehad? Drink koffie!
Lees ook:Kopje koffie kauwen?
Lees ook:Mannen die dagelijks alcohol drinken hebben meer kans op prostaatkanker

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kopje koffie? Dat kan prostaatkanker voorkomen!

  1. Siemens TK589NL

    Goed nieuws dus voor de mannelijke koffiedrinkers!

      /   Reply  / 
  2. Dina

    Zeker goed nieuws voor de mannelijke koffiedrinkers! Als ik zo’n bericht lees, dan denk ik altijd meteen dat het een fabeltje is. Maar het is wetenschappelijk bewezen dus het zal wel kloppen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>