Seks vergroot je kans op een hartaanval AMPER

De kans op een hartaanval tijdens en in de eerste uren na een sportieve inspanning of seks is weliswaar vijf keer groter dan anders, maar in absolute cijfers verwaarloosbaar klein. Dat meldt het gezondheidsmagazine Bodytalk op basis van een studie die recent verscheen in het Journal of the American Medical Association. Nou, dat is goed nieuwes voor een ieder die bang is er zo na z’n vijftigste in te blijven. Je kunt het dus letterlijk en figuurlijk met een gerust hart blijven doen! Van de 10.000 mensen die een jaar 1 uur per week sporten of seks hebben, worden er slechts 2 tot 3 geveld door een hartinfarct. ‘Fysieke inspanningen zowel tussen de lakens als erbuiten zijn weinig bedreigend voor het hart. Het risico is het grootst voor mensen met een slechte conditie en het kleinst voor doorgewinterde sporters. Door regelmatig aan sport te doen, kan je het risico op een hartaanval tijdens een inspanning met 30 tot 45 procent verminderen. Hetzelfde geldt voor seks. Regelmatige beoefenaars hebben weinig te vrezen’, aldus Bodytalk. Alles samen – zowel tijdens het sporten en vrijen als erbuiten – lopen sportieve mensen 30 procent minder risico op een hartaanval dan niet-sportievelingen. Het geringe risico op een hartaanval bij wie een goede basisconditie bezit, is wellicht niet enkel toe te schrijven aan het regelmatig bewegen. Wie veel in beweging is, rookt doorgaans niet, drinkt met mate en kampt zelden met gewichtsproblemen. ‘Allemaal extra voordelen op momenten dat het hart een extra inspanning moet leveren. Sportieve mensen hebben gewoonlijk ook vaker seks, precies omdat ze zich beter in hun vel voelen’, aldus het gezondheidsmagazine.

Lees ook:Hartaanval gehad? Beweeg dan niet teveel!
Lees ook:Let op: veel beweging is niet altijd goed
Lees ook:Denk om je hart: liever een spelletje dan tv of computer…
Lees ook:Seks en koffie slecht voor een op de loer liggende hersenbloeding
Lees ook:Kans op hartaanval is flink te verminderen door…olijfolie!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Seks vergroot je kans op een hartaanval AMPER

  1. Corset-lover

    Jaarlijks per week maar 1 uur sporten is toch veels te weinig. Dat is nog minder dan 9 minuten per dag ! Beweeg, wees sportief en ga wandelen, fietsen en laat die stomme wat vaker auto staan !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>