Spierpijn? Raadpleeg de fruitmand

Het eten van kersen, blauwe bessen en granaatappels kan klachten bij pijnlijke spieren aanpakken.
In verschillende wetenschappelijke onderzoeken werd al gezocht naar het verband tussen spierpijn en voedingsstoffen met een genezende werking. Op HLN las ik meer over  deze drie  wondervruchten.
Een recente studie uit Nieuw-Zeeland stelt dat de antioxidanten in blauwe bessen vermoeide spieren oppeppen door het aanpakken van het teveel aan vrije radicalen die ontstaan tijdens fysieke inspanning. Bovendien helpen deze bessen ook bij het boosten van concentratie en het verlagen van de bloeddruk.

Blauwe bessen kan je op heel veel manieren opnemen in je eetpatroon: puur natuur als tussendoortje, verwerkt in een heerlijke smoothie, in een kom musli met magere melk of gepureerd in magere natuurkaas. Je kan natuurlijk ook altijd het sap drinken.

Britse onderzoekers hebben sinds kort ontdekt dat het drinken van geconcentreerd kersensap effectief is bij het verhelpen van spierpijn na een workout. Proefpersonen dronken gedurende tien dagen twee keer per dag een glaasje van dit sap en kregen een intensieve weerstandstraining voor de benen.

In tegenstelling tot de doelgroep die het kersensap niet dronk, herstelden zij veel sneller van de effecten van de training. Kersen hebben namelijk ontstekingsremmende eigenschappen en bevatten daarnaast ook veel antioxidanten.

Dan tot slot de granaatappel. Het zijn net als blauwe bessen en kersen natuurlijke ‘NSAID’s’ (ontstekkingsremmende medicatie zonder steroïden), jullie ongetwijfeld beter bekend als ibuprofen en aspirine. Alleen is het in dit geval dan puur natuur. Ook granaatappels hebben dus de kracht om spierschade door fysieke inspanningen aan te pakken. Uiteraard geldt dit ook voor druiven, acaibessen en veenbessen.

Lees ook:Pure bosbessensap….. een bron van gezondheid
Lees ook:Een smoothie als gezond ontbijtje
Lees ook:Wat havermout, blauwe bessen en walnoten zo gezond maakt
Lees ook:Fruit eten veel beter dan fruit drinken
Lees ook:Blueberry Pie, een gezonde taart (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>