Klets jezelf gezellig en relaxed de menopauze door

Psychologen ontdekten dat vrouwen die herstellen van borstkanker met menopauzekwaaltjes veel beter omgingen met hun kwaaltjes als ze deelnamen aan een groepssessie. Zo eenvoudig kan het zo zijn. Kwebbel jezelf de overgang door. Of kom borstkanker er geestelijk mee te boven. Nou, het is in elk geval een stuk minder schadelijk dan medicijnen zijn, toch? En praten, dat kunnen wij vrouwen wel.De onderzoekers namen twee groepen van vrouwen die herstellen van borstkanker, om te kijken hoe ze reageerden op verschillende behandelingen.
De helft ging naar een praatgroep met lotgenoten waar ze praatten over hun kwaaltjes, ze kregen advies over hoe om te gaan met de stress van hun symptomen als ademhalingsoefeningen en het bannen van negatieve gedachten. Daaruit blijkt dat door dat het effect van opvliegers en nachtelijke zweetbuien kan beperken.  Hierdoor sliepen de patiënten beter, ook hun humeur kikkerde hier van op.
Chemotherapie en andere kankerbestrijdende medicatie kunnen op jonge leeftijd een menopauze veroorzaken, hierdoor werken de eierstokken niet meer. De meeste vrouwen die hiermee kampen, kunnen geen hormonen nemen omdat ze de kans verhogen dat de kanker terugkeert. Er zijn andere pillen die de symptomen van de menopauze kunnen verminderen, maar ze hebben heel wat bijwerkingen en werken niet altijd even goed.

Lees ook:Overgrote merendeel vrouwen doet niets tegen klachten menopauze
Lees ook:Met testosteron de mannelijke menopauze te lijf
Lees ook:Eén op de 7 vrouwen zal in 2024 borstkanker hebben
Lees ook:Wandel na je menopauze een uur per dag en verklein je kans op borstkanker
Lees ook:Alles wat je weten wilt over de menopauze

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>