Kerriepoeder het nieuwe wondermiddel tegen darmkanker?

Kurkuma wordt gewonnen uit de wortel van de plant curcuma longa; een plant die tot de gember familie wordt gerekend. Kurkuma wordt ook wel koenjit (kinjit Malaise naam), kerriepoeder (curry) of geelwortel genoemd. Geelwortel (kurkuma) wordt in Azië niet alleen gebruikt om rijst mee te kleuren, maar ook als medicijn tegen allerlei ziektes, zoals trombose en hersenaandoeningen waaronder de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

En nu gaan Britse medici onderzoeken of geelwortelpoeder, kan worden ingezet bij de bestrijding van darmkanker. Eerder waren er al aanwijzingen dat het vooral in currygerechten gebruikte ingrediënt positieve effecten heeft bij het voorkomen van de ziekte.

Bij een onderzoek onder veertig patiënten in ziekenhuizen in Leicester wordt de komende tijd onderzocht of ook de combinatie van kurkuma en chemotherapie gunstige gevolgen heeft. Voor het begin van een standaard chemokuur moeten patiënten een aantal kurkumatabletten innemen.

Proefdieronderzoek heeft eerder uitgewezen dat de combinatie “honderd keer beter is” dan een van beide therapieën op zichzelf.


Lees ook:Beter een Big Mac dan ziekenhuiseten
Lees ook:Geheugensteuntje nodig om je pillen in te nemen?
Lees ook:Pikante kabeljauw met wilde rijst (recept)
Lees ook:Lage bloeddruk heeft mogelijk negatief effect op Alzheimer
Lees ook:50.000 mensen als proefkonijn gebruikt, zonder het te weten…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>