Pas op met de hitte!

Warm weer is lekker, maar er kunnen ook gevaarlijke kanten aan zitten. Het Nationaal Ouderenfonds roept bijvoorbeeld op om kwetsbare ouderen te helpen, nu het de komende dagen zo warm dreigt te worden. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) lopen ouderen een extra grote kans om tijdens een hittegolf te overlijden. Dus als u een ouder familielid heeft of bijvoorbeeld een buurman- of -vrouw op leeftijd, hou dan een oogje in het zeil, de komende dagen!
In 2010 zijn er naar schatting 500 mensen meer dan normaal overleden tijdens een periode van aanhoudend warm weer. Minder drinken en minder transpireren zouden daaraan bijdragen. Door te zweten koelt het lichaam zichzelf af, maar bij ouderen neemt het vermogen om te transpireren af. Het ouderenfonds adviseert ouderen om minimaal twee liter water, vruchtensap of kruidenthee per dag te drinken, de warmte zo goed mogelijk buiten te houden en om binnen te blijven tussen 11 en 17 uur. Ook wordt aangeraden om lichte, luchtige kleding te dragen en een dekbed door een laken te vervangen.

Lees ook:Hitte gevaarlijk voor ouderen!
Lees ook:Blijf veel water drinken met dit warme weer!
Lees ook:Zeg belegen vierdaagseloper: drinkt u wel genoeg?
Lees ook:Tropische temperaturen verwacht….let extra op elkaar en steek een helpende hand toe
Lees ook:Tips voor ouderen om uitdroging te voorkomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>