Tomaten beschermen tegen prostaatkanker

Elke dag een tomaat eten zou zowel beschermen tegen prostaatkanker als de groei van een tumor in een bestaande patiënt vertragen, zo zou blijken uit nieuw onderzoek bij muizen. Kankerorganisaties reageren voorzichtig, en zeggen dat er geen duidelijk bewijs is dat één enkele groente of fruit de kans op kanker beïnvloedt. De studie werd uitgevoerd aan de Italiaanse universiteit van Napels en gepubliceerd in het wetenschappelijke blad Cancer Prevention Research.

 

 

De gebruikte muizen werden genetisch zodanig gemanipuleerd dat ze extreem veel kans hebben om prostaatkanker te ontwikkelen. Ach, tomaten zijn hartstikke lekker, dus wat let je. Baat het niet, dan schaadt het in dit geval zeker niet. Ik adviseer alle mannen daarom lekker aan de tomaten te gaan! Maar goed, ik ben natuurlijk geen expert…De muizen die elke dag minstens tien procent van hun dieet kerstomaten te eten kregen, hadden minder kans om ziek te worden. De muizen die toch ziek werden, en tomaten aten, leefden langer dan de andere muizen. Cancer Research UK maant aan tot voorzichtigheid. “Er is geen bewijs dat één enkele groente of fruit het risico op kanker kan beïnvloeden.”
Een gezonde levensstijl, met een variatie aan groenten en fruit, een gezond gewicht en voldoende beweging zouden wél de kans op kanker verminderen. Onderzoek op muizen blijft ook altijd moeilijk te herhalen bij mensen.

Lees ook:Verlaag je kans op prostaatkanker met…tomaat!
Lees ook:Aspirientje per dag zou kans op borstkanker verlagen
Lees ook:Besnijdenis kan prostaatkanker voorkomen
Lees ook:Prostaatkanker gehad? Drink koffie!
Lees ook:Minder kans op dikkedarmkanker door groente en fruit te eten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>