Yoghurt tegen hoge bloeddruk

Ben ik ‘s morgens even goed bezig met mijn bordje yoghurt met cornflakes! Los van het feit dat het erg lekker is, is het nog goed voor me ook! Uit nieuw onderzoek is namelijk gebleken dat een dagelijkse dosis yoghurt het risico op een te hoge bloeddruk verkleint met een derde. Volgens experts houdt natuurlijk calcium de bloedvaten soepel, waardoor ze lichtjes kunnen uitwijden en zo de druk van het bloed laag blijft.

 

 

 

 


Amerikaanse wetenschappers gingen kijken naar het eetpatroon van 2.000 vrijwilligers en kwamen tot de conclusie dat mensen die regelmatig een kleine portie yoghurt aten, een veel kleinere kans hadden op het ontwikkelen van een te hoge bloeddruk. Nog specifieker: wie 2 procent van zijn dagelijkse calorieën opneemt door yoghurt te eten, heeft op een periode van 15 jaar tot 31 procent minder kans op hypertensie. De resultaten van de studie werden deze week voorgesteld op een congres van de American Heart Association.

 
Omgerekend is dat goed voor 40 tot 50 kcal per dag, ongeveer de helft van een standaart potje (120g) yoghurt. “Calcium heeft heel wat impact op ons lichaam, waaronder ook een  bloeddrukverlagend effect”, klinkt het. Calcium is broodnodig in spierweefsel, inclusief dat in de wanden van bloedvaten. Wanneer er onvoldoende calcium is, zullen aders niet degelijk werken. Calcium helpt ze soepel te houden.

Tegelijkertijd waarschuwen experts voor het gebruik van calciumsupplementen in pilvorm. Een teveel zou namelijk een tegenovergesteld effect hebben, waardoor de bloedvaten verharden en de kans op een verhoogde bloeddruk stijgt.

Lees ook:Wat is dat laagje water op de yoghurt?
Lees ook:Verlaag je bloeddruk met yoghurt en kaas
Lees ook:Bloeddruk meten van filerijders langs de A2
Lees ook:Hoge bloeddruk? Ga aan de vitamine D supplementen!
Lees ook:Chocolade-reep tegen de griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>