Last van jicht? Eet kersen!

Jicht is een vorm van artritis die ontstaat door het kristalliseren van urinezuur in de gewrichten. Zelfs in het oude Egypte kwam de zeer pijnlijke gewrichtsaandoening jicht al voor. Dat blijkt uit onderzoek aan Egyptische mummies, die al jicht in hun voet vertoonden. En nog steeds is de ultieme pijnstiller niet gevonden. Alhoewel….. uit een nieuw onderzoek blijkt dat het eten van kersen het aantal aanvallen van jicht met een derde terug kan brengen.

 

Mensen die last hebben van jicht blijken baat te hebben bij het dagelijks eten van twee tot drie porties kersen. Dat blijkt uit een onderzoek dat wetenschappers van de Universiteit van Boston hielden onder 633 patiënten met jicht.
Bij patiënten die het eten van kersen combineren met medicijnen als allopurinol namen de aanvallen tot 75 procent af.

Het proberen waard toch? Baat het niet, dan schaadt het niet! Je kunt kersen op allerlei mogelijke manieren gebruiken, je kunt ze vers of uit de diepvries eten of als sap drinken. Het is een kwestie van uitproberen om te merken welke hoeveelheid je klachtenvrij kan maken. Sommige mensen zijn al klachtenvrij bij het eten van 6 kersen per dag, maar andere hebben meer nodig.

Lees ook:Jicht nu sneller vast te stellen met jichtcalculator
Lees ook:Dure medicijnen tegen kanker niet voor ouderen weggelegd
Lees ook:“Dokter google” wordt steeds vaker bezocht
Lees ook:Jonge dokter? Meer medicijnen!
Lees ook:Hartfalen bij ouderen vaak foutief aangezien als ‘ouderdom’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Last van jicht? Eet kersen!

  1. mercadeo internet

    Recent onderzoek in Japan en Australië heeft onthuld dat gevorderde kanker van de maag en botten succesvol werd genezen. Patiënten die lijden aan deze soorten kanker zouden dagelijks een lepel honing met een theelepel kaneel moeten nemen, een maand lang en drie keer per dag.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>