Zorgverzekeraars: mogelijk geen verlaging zorgpremie

Schermafbeelding 2013-08-26 om 21.05.21Hmmm… Het is nog allerminst zeker dat de hogere winsten van de zorgverzekeraars tot lagere zorgpremies gaan leiden. Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) stelde recent dat de winsten ‘absoluut’ lagere premies moeten opleveren, maar verzekeraars Menzis en Achmea temperen de verwachtingen daarover. Dat ietwat tegenvallende nieuws staat maandag in Het Financieele Dagblad.

Volgens topman van Menzis Roger van Boxtel belanden er steeds meer zorgtaken op het bordje van de verzekeraars. Daarnaast krijgen ze de komende jaren minder compensatie voor de risico’s die ze lopen. Achmea benadrukt dat dit jaar de premies al daalden, terwijl de kosten blijven stijgen. De zorgverzekeraars behaalden vorig jaar een winstverdubbeling naar 1,4 miljard euro. Van Boxtel stelt in het FD dat die winst al deels is teruggevloeid naar de verzekerden door de premieverlaging dit jaar van een procent.

Lees ook:65-plusser duur uit met autoverzekering
Lees ook:“Lekker Hollands weer” zorgt voor record aan schadeclaims
Lees ook:Tot wel 89% extra premie autoverzekering voor ouderen
Lees ook:Leegloop dreigt in de zorg
Lees ook:Walking Football als sociale en gezonde activiteit in het leven van ouderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>