Visolie alleen biedt geen bescherming tegen alcoholdementie!

Uit onderzoek blijkt dat matig drinken het risico op dementie en cognitieve stoornissen kan verminderen. Onder matig drinken wordt maximaal twee glazen alcohol per dag voor mannen en 1 glas per dag voor vrouwen verstaan.
Volgens de onderzoekers kunnen kleine hoeveelheden alcohol in feite ervoor zorgen dat de hersencellen fit worden. Maar te veel alcohol overdondert de cellen, wat leidt tot ontstekingen en celdoding.

 

 

Nu is vastgesteld door onderzoekers van de Loyola University Chicago Stritch School of Medicine dat visolie  bescherming biedt tegen alcoholdementie, misschien had je er al lucht van gekregen. Nou moet je niet denken dat het goed is om een paar visolie supplementen te nemen om vervolgens verder te kunnen gaan met overmatig drinken!

De onderzoekers benadrukken dat stoppen met het drinken van alcohol of het matigen hiervan altijd de beste manier blijft om de hersenen te beschermen.

De keus is aan jou…….

 

 

Lees ook:Vette vis werkt beroertes tegen: supplementen niet
Lees ook:Bier in de strijd tegen reumatoïde artritis
Lees ook:Middel tegen alcoholisme: visolie!
Lees ook:Mannen die dagelijks alcohol drinken hebben meer kans op prostaatkanker
Lees ook:Met Omega-3 vetzuren van je alcoholprobleem af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>