Meer dan 90 % van de 50-plussers draagt regelmatig een bril/lenzen!

Schermafbeelding 2013-09-20 om 09.31.22Een leesbril… lenzen… varifocus… Gemiddeld iets meer dan zes op de tien Nederlanders droeg in 2012 wel eens een bril, contactlenzen of een ander hulpmiddel voor lezen of zien (*).  Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hoe ouder de persoon, hoe groter de kans op een bril. Van de veertigers draagt de meerderheid wel eens een bril, bij vijftigers komt het percentage al ruim boven de 90 en bij 75-plussers is er bijna niemand die nooit een bril of lenzen draagt. Het aantal bril- en contactlenzendragers is de laatste jaren gestaag gestegen van 57 procent in 2001 naar 61 procent vorig jaar. Iets meer vrouwen dan mannen dragen een bril.

(*) of om er iets slimmer of stijlvoller uit te zien, ik ken diverse mensen die echt geen bril nodig hebben om beter te zien, maar die toch regelmatig met een hip montuurtje op hun neus lopen!

Lees ook:Brildragers zijn niet minder aantrekkelijk (…in tegendeel…)
Lees ook:Verzekeraars zijn gul voor brildragers
Lees ook:Geen tranen meer als je uien staat te snijden
Lees ook:Multifocale bril brengt ouderen ten val
Lees ook:Bril af tijdens de seks, of niet?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>