Voor 50-plus vrouwen is plastische chirurgie niet zo’n issue

Schermafbeelding 2013-12-22 om 12.20.57Twintig en dan al zo verschrikkelijk ongelukkig met een deel van je lichaam, dat je overweegt er een mes in te zetten. Het is de keiharde waarheid. Want uit onderzoek is gebleken dat één op de vijf vrouwen op haar twintigste al aan een behandeling bij een plastisch chirurg. Gelukkig neemt de ontevredenheid af naarmate je ouder wordt, want onder vrouwen boven de vijftig wil slechts 6 procent dat doen. Ik vraag me af of die jonge vrouwen wel weten wat ze zich op de hals halen… Een Britse lifestylewebsite voor vrouwen ondervroeg 1.042 vrouwen over behandelingen bij de plastisch chirurg. Van de ondervraagde vrouwen gaf 8 procent toe een ingreep te hebben gehad. Ruim 20 procent is het van plan en 17 procent wil nooit naar de plastisch chirurg. Van de vrouwen die een behandeling hebben gehad, koos een kwart voor botox. Ruim 20 procent heeft een borstvergroting gehad en 4 procent een borstverkleining.  Zo’n 7 procent heeft de borsten laten liften, maar hield daarbij wel de zelfde cupmaat. Ook een buikwandcorrectie blijft populair. Ruim 15 procent van de vrouwen heeft deze operatie gehad. Bijna 10 procent koos voor liposuctie van de dijen. Zo’n 4 procent heeft plastische chirurgie aan de vagina gehad en 4 procent kreeg een wimpertransplantatie.
Twee derde van de ondervraagden zegt een behandeling te ondergaan om er zelfverzekerder door te worden. Ruim 50 procent wil er gewoonweg beter uitzien, een derde wil er aantrekkelijker uitzien voor mannen en 13 procent doet het om haar partner te houden. Ruim 10 procent denkt dat plastisch chirurgie goed is voor haar carrière. Zo’n 16 procent is van mening dat plastisch chirurgie verslavend is. Na een succesvolle behandeling willen ze al snel een ander deel van hun gezicht of lichaam laten opereren.
Slechts 20 procent denkt dat het geaccepteerd wordt dat een vrouw iets aan haar lichaam laat veranderen. Zo’n 40 procent vertelt dan ook tegen niemand dat ze een behandeling heeft gehad.
Een derde van de vrouwen vindt dat het te makkelijk is om naar de plastisch chirurg te stappen. Bijna de helft vindt het daarentegen jammer dat een behandeling zo duur is, waardoor het voor veel vrouwen onbereikbaar blijft. Verder heeft 1,5 procent van de vrouwen wel eens bij zichzelf of bij een vriendin botox of siliconen geïnjecteerd, zo meldt de Daily Mail.

Lees ook:Plastische chirurgie onder de 25 jaar moet verboden worden
Lees ook:Ook de doden willen er goed uitzien
Lees ook:Hoe kun je mooi ouder worden?
Lees ook:Plastische chirurgie bij 50plus
Lees ook:Belgische 50-plus vrouwen aan de anti-verouderingscrème

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>