Terminaal? Dan mag je ieder nog niet getest medicijn uitproberen!

Schermafbeelding 2014-05-18 om 17.41.15Ik vraag mij dat al jaen af: als je niets meer te verliezen hebt: waarom mag je dan niet alle mogelijke medicijnen gebruiken die in ontwikkeling zijn? Dat gaat nu dan ook veranderen. Colorado is de eerste Amerikaanse staat waar terminale patiënten het recht hebben om medicijnen in te nemen die niet zijn getest.  De ‘Right to Try’-wet werd deze week ondertekend. Missouri en Louisiana zullen snel volgen. Ik stel voor dat we dat in de hele wereld doen. Als mensen er zelf op staan: waarom niet? En wie weet wordt er een fantastische ontdekking door gedaan! De staatsparlementen hadden de wet ‘Right to Try’ unaniem goedgekeurd en de gouvereneur van Colorado zette vandaag zijn handtekening onder de wet. In de VS mogen medicijnen normaal alleen gebruikt worden wanneer ze zijn goedgekeurd door de Voedsel- en Medicijnenautoriteit (FDA). Dankzij de nieuwe wet moeten de patiënten alleen een goedkeuring van de medicijnenfabrikant of een aanbeveling van de dokter krijgen om de experimentele medicijnen te gebruiken.
Volgens tegenstanders belemmert de wet medicijnontwikkeling. Door het ontbreken van een keuring vrezen ze ook dat de medicijnen niet altijd veilig of effectief zijn. Frank Burroughs, oprichter van een organisatie die de wet steunt, zegt echter dat de patiënten niet zomaar naal eender welk medicijn zullen. ”Het gaat hier om veelbelovende medicijnen. Patiënten zijn veel slimmer dan wordt gedacht.”

Lees ook:Jonge dokter? Meer medicijnen!
Lees ook:Medicijngebruik ouderen moet jaarlijks worden gecontroleerd
Lees ook:Hartfalen bij ouderen vaak foutief aangezien als ‘ouderdom’
Lees ook:Medicijnen worden onvoldoende op ouderen getest
Lees ook:Doktoren en het ‘wittejasseneffect’ op de bloeddruk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>