We worden steeds ouder en blijven goed horen, zien en bewegen!

Schermafbeelding 2014-06-24 om 20.09.31Dat klinkt je toch als muziek in de oren? Nederlanders zullen tot op steeds hogere leeftijd vrij zijn van beperkingen op het gebied van horen, zien en bewegen. Ook blijven ze zich langer gezond voelen, zo meldt het CBS. Hoe fijn is dat? Kun je lekker lang genieten van je kleinkinderen en misschien zelfs wel je achterkleinkinderen. Want als je je maar goed blijft voelen: dan wil je bést 110 worden, toch? Het onderzoeksbureau tekent daarbij echter aan dat de ontwikkelingen rond sterfte en gezondheid van de afgelopen dertig jaar dan wel moeten doorzetten. Als dat het geval is, zullen zowel mannen als vrouwen naar verwachting steeds langer leven.
De gezondheid van Nederlanders is sinds de jaren tachtig verbeterd en de sterftecijfers zijn gedaald, meldt het CBS. Zet die trend door, dan zal de levensverwachting voor mannen zonder lichamelijke beperkingen in 2030 vijf jaar hoger liggen. Voor vrouwen zal dat ruim vier jaar zijn, verwachten de onderzoekers.

Lees ook:We leven langer, maar niet in volledig goede gezondheid
Lees ook:We leven weer langer in Nederland, maar niet zonder klachten…
Lees ook:Rijke mensen leven langer dan arme mensen
Lees ook:Vrouwen leven langer, maar wel met meer gezondheidsklachten
Lees ook:Verdubbeling 100-jarigen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>