Gebakken schol met amandelen en bloemkool

Ooit aan de combinatie schol met bloemkool gedacht?

Lekker met aardappelpuree en een frisse salade.

Voor twee personen:

  • 2 scholfilets zonder vel (van 1 schol)
  • 350 g bloemkoolroosjes (dit is 1 zakje)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 25 g blanke amandelen, grof gehakt
  • 1 eetlepel krulpeterselie, grof gehakt

Halveer de scholfilets in de lengte. Snijd van de bloemkoolroosjes heel kleine roosjes van ongeveer 1 cm groot af.

Verhit 1½ eetlepel olijfolie in een grote koekenpan. Leg de scholfilets in de hete olie, met de kant waar het vel zat naar boven. Schud de pan, zodat de scholfilets niet vastplakken. Voeg zodra de schol gaat kleuren een halve eetlepel boter toe en bak de schol op matig hoog vuur in 3-4 minuten lichtbruin. De schol wordt zo ook aan de bovenkant gaar. Keer de filets eventueel en bak de andere kant dan niet langer dan 1-2 seconden. Leg de scholfilets met de gebakken kant naar boven op een warm bord en houd ze warm.

Verhit 1½ eetlepel olie in een wok of hapjespan en roerbak de amandelen tot ze beginnen te kleuren. Schep dan de bloemkool erdoor en roerbak de bloemkool en amandelen op hoog vuur in 3-4 minuten gaar. Schep er een halve eetlepel boter en de peterselie door en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Bak nog 1 minuut.

Schep de bloemkool met amandelen op warme borden en leg de scholfilets er schuin op. Garneer met toefjes peterselie.

 

Lees ook:Gezonde dinertip: scholfilet met limoen (recept)
Lees ook:Scholfilet met limoen (recept)
Lees ook:Scholfilet met limoen (recept)
Lees ook:Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd (recept)
Lees ook:Gezond ouder worden: eet vis! (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>