Vrolijk broodje haring (recept)

Het lekkerst is natuurlijk de nieuwe haring zo naar binnen laten glijden aan het staartje, maar dit broodje gaat er vast ook wel in!

 

  • 4 zoute haringen, in brede repen
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 4 bruine bollen. opengesneden
  • ½ fles kerriesaus met ananas
  • 40 g veldsla
  • 75 g wortelreepjes
  • ½ komkommer, in blokjes

Marineer de uiringen1-2 uur in een schaaltje met azijn tot ze mooi roze en zacht zijn. Laat daarna in een zeef uitlekken. Bestrijk de broodjes royaal met de kerriesaus en leg elke onderkant op een bord. Verdeel de veldsla en wortelreepjes erover en maak hierop een bergje van komkommer. Leg de repen haring op de komkommer. Schep er nog een lepeltje kerriesaus op en verdeel de uiringen erover. Zet de bovenkant van de broodje erop. Lekker met frieten en geef de rest van de kerriesaus erbij om te dippen.

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Vrolijk broodje haring (recept)
Lees ook:Boerensandwich met haring en radijs (recept)
Lees ook:Wrap met makreel (recept)
Lees ook:Broodje zalm in de picknickmand (recept)
Lees ook:Wrap met makreel (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>