Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes

Mmmmmm….. koolvis! Lijkt op kabeljauw ………

 

  • 4 stukken koolvisfilet van 150 g
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 rode paprika’s, in stukjes
  • 2 vleestomaten, in stukken
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • peper, versgemalen
  • zeezout
  • 200 g sjalotjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder

Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprika en vleestomaten 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en stoof zachtjes 15 minuten. Verdun eventueel iets met een scheutje water. Pureer de saus met een staafmixer en voeg zout en peper naar smaak toe. Houd de saus warm. Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren. Schep ze om met 1 eetlepel olijfolie en wat zeezout. Rooster de sjalotjes in een grillpan in 5 minuten bruin en gaar. Meng de bloem op een bord met peper, zout en paprikapoeder. Haal de visfilets erdoor. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de koolvis in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep op 4 warme borden een laagje paprikasaus. Leg daarop de koolvis met de sjalotjes eromheen.

Serveer er gekookte aardappel of aardappelpuree met broccoli bij.

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes
Lees ook:Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes (recept)
Lees ook:Koolvisfilet in Spaanse tomatensaus (recept)
Lees ook:Fish & Chips (recept)
Lees ook:Koken met meerval: recept

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>