Lekkerbek met zoetzure ananassaus (recept)

Twee keer per week vis op het menu? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Met vis zijn volop variaties mogelijk en bovendien is vis in een handomdraai klaar.

Dit heb je nodig……

•    4 lekkerbekjes
•    1 grote ui
•    4 bosuitjes
•    3 eetlepels olie
•    1 blikje ananasstukjes (400 gr.)
•    4 eetlepels zoete chilisaus
•    1 eetlepel azijn
•    2 eetlepels ketjap manis
•    1 eetlepel aardappelzetmeel

Laat de lekkerbekjes in een voorverwarmde oven van 160 C. in ca. 15 minuten warm worden.
Pel de ui en snijd deze in 12 partjes.
Snijd de bosuitjes diagonaal in stukjes van ong. 3 cm. (ook het groen!)
Bak de ui-partjes in de olie ca. 5 minuten op een laag vuur. Voeg de bosuitjes toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de ananas mét het sap uit het blikje, chilisaus, azijn en ketjap toe en breng aan de kook.
Roer van het aardappelzetmeel met water een papje en voeg dit ook al roerend aan de pan toe. Laat de saus een paar minuten zachtjes koken, blijf roeren.

Eet smakelijk!

Lees ook:Oosterse mosselen uit de wok (recept)
Lees ook:Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
Lees ook:Tijgergarnalen met groene groente (recept)
Lees ook:Zalmcurry met peultjes (recept)
Lees ook:Tilapiacurry met broccoli (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>