Online je geestelijke gezondheid trainen verzorgen

Voortaan kan iedereen zijn geestelijke gezondheid via het internet testen. De online test bestaat uit verschillende onderdelen: je kan er je mentale veerkracht mee testen, maar ook depressiviteit, angst, stress en andere klachten komen aan bod. De test gaat ook na hoe je omgaat met problemen of moeilijkheden. Hij biedt geen pasklare oplossing op maat, maar wil mensen doen stilstaan bij de mogelijke problemen die ze hebben op het vlak van geestelijke gezondheid zodat ze actief op zoek kunnen gaan naar gepaste hulp.
Voor elk onderdeel van de test krijgt de gebruiker een persoonlijk profiel met meer uitleg over de specifieke klacht. Op de website staan tips, opdrachten en informatie waar mensen zelf mee aan de slag kunnen. Voor elk specifiek probleem bevat de site ook coördinaten van hulpverleners en gespecialiseerde zorgcentra voor wie begeleiding nodig heeft.

De test werd ontwikkeld door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie(VIGez) samen met ISMLimits, een spin-off van de K.U.Leuven gespecialiseerd in werken rond onder meer stress, depressie, faalangst.

Doe de test

Lees ook:Drankprobleem? Je kunt je online laten behandelen!
Lees ook:De leeftijd van je hart meten online
Lees ook:Doe NU een gehoortest via internet
Lees ook:Beter brein door regen en rode wijn
Lees ook:Rijke mensen leven langer dan arme mensen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>