Harde schijf wissen: hoe doe je dat grondig?

Iedere pc, ook die van jou, bevat informatie die niet in vreemde handen moet vallen: bankgegevens, belastingaangiften, correspondentie en privéfoto’s. Een crimineel zou er bijvoorbeeld een bankrekening mee kunnen openen, of iemand het leven zuur maken.

En dus is het verstandig om de harde schijf heel goed schoon te maken voordat je een oude computer weggooit, weggeeft of verkoopt.

Tja, de vraag is nu: hoe doe je dat???

Veel mensen nemen kwakkeloos aan dat data verwijderen uit de prullenbak en/of herinstalleren van Windows voldoende is om gegevens permanent te verwijderen. Dat is dus niet zo is! Voorgoed data wissen van de harde schijf kan alleen door deze gegevens te overschrijven met nieuwe data. Op www.consumentenbond.nl/hardeschijfwissen staan vier praktische methodes om de harde schijf grondig te wissen. Afhankelijk van je kennisniveau en het besturingssysteem kun je daar een programma en methode kiezen om je computer op te schonen.

Lees ook:Windows XP voor senioren deel 4
Lees ook:ADV: Gaat u akkoord met het gebruik van cookies?
Lees ook:Windows 7 voor senioren, voor het eerst met de computer aan de slag
Lees ook:Voor de Windows-computer: handige gratis pakketten
Lees ook:Tips en Trucs voor senioren in Windows Vista

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>