Jerney Kaagman uit showbizzwereld vanwege Parkinson

Vandaag is bekend geworden dat Jerney Kaagman Parkinson heeft. Een droef bericht natuurlijk. Jerney weet als geen ander wat de ziekte inhoudt; haar moeder heeft het gehad, zo vertelde ze vanavond in Shownieuws. Ze wil zich echter niet verschuilen achter de geraniums, maar een gezicht aan de ziekte geven. Knap hoor, om er op zo’n manier mee om te gaan!

Kaagman scoorde in de jaren ’70 en ’80 hits met de groep Earth & Fire. Later werd ze vooral bekend als de vrouw die haar gezicht altijd in de plooi wist te houden bij de Idols-audities. Nu heeft de oud-zangeres (65) zich teruggetrokken uit de showbizzwereld. Ze praat openhartig over haar ziekte, omdat ze naar eigen zeggen een voorbeeld wil zijn voor anderen. “Sinds de dood van prins Claus is er geen bekende patiënt met Parkinson meer in Nederland. Ik kom hiermee uit de kast, en hoop dat dat voor veel mensen een steun is.” Parkinson is een hersenziekte, waarbij zenuwcellen langzaam afsterven. Gevolgen zijn onder meer langzaam bewegen, trillen en stijve spieren.

Lees ook:Prinses Beatrix nieuwe beschermvrouwe van De Hollandsche Molen
Lees ook:Belgische schrijver Hugo Claus (78) overleden
Lees ook:Spring op de fiets en verminder symptomen van Parkinson
Lees ook:Filmpje: ‘Nederlandse Royal Wedding’
Lees ook:Record aantal deelnemers lopen Nijmeegse Vierdaagse voor Parkinson

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>