Online zorgverzekering populair

We stappen massaal over naar een online zorgverzekering. Die zijn goedkoper, omdat al het contact met de verzekeraar via internet loopt. De eerste overstapcijfers van de onafhankelijke vergelijkingssite ZorgKiezer.nl laten zien dat zeven van de tien overstappers hiervoor kiezen. De grootste zorgverzekeraars bieden allemaal internetpolissen aan. Met deze goedkope variant willen ze klanten behouden en nieuwe klanten verleiden tot een overstap.

De internetpolis van VGZis bijvoorbeeld 155 euro goedkoper dan de ‘gewone’ vergelijkbare zorgverzekering van VGZ. De internetpolissen zijn volgens Zorgkiezer in opkomst. Dit jaar hebben 770 duizend mensen een online zorgverzekering. Dat aantal zal naar verwachting groeien tot meer dan een miljoen.

Bij een online verzekering verloopt alle communicatie via internet en per e-mail. Declaraties kunnen alleen online worden ingediend en herhalingsrecepten moeten over het algemeen bij een internetapotheek worden besteld.
Ook kunnen er verschillen zijn in dekking. Zo zijn er online verzekeringen waarbij niet-spoedeisende zorg slechts in zestien ziekenhuizen wordt vergoed.

Lees ook:Wel/niet wisselen van zorgverzekeraar? Nederland twijfelt!
Lees ook:Hier met je verzekering! Maak kans op een premieloos jaar!
Lees ook:KPN blokkeert per direct twee miljoen e-mailadressen!
Lees ook:Univé organiseert online Zorgseminar
Lees ook:Er wordt massaal gewisseld van zorgverzekering

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>